Cele mai Bine Vândute Telefoane din Lume

cele mai bine vandute telefoane cover

Anul trecut a fost înregistrat un nou record , fiind livrate nu mai putin de 1 miliard de smartphone-uri în toată lumea. Deși majoritatea dintre acestea au fost telefoane cu specificații mai slabe, cele mai bine vândute telefoane din lume rămân cele ale marilor producători. Iar dacă ne uităm la primele 5 cele mai bine vândute telefoane din lume, vom observa că topul este dominat de cei doi mari rivali: Apple și Samsung.

Deși cele mai atrăgătoare piețe sunt cele ale Chinei, Rusiei sau Indiei, Samsung și Apple au reușit să-și vândă cele mai multe telefoane în America de Nord, Europa și Japonia. Piețele în dezvoltare au avut parte și ele parte de creșteri în vânzări. În top 5 cele mai bine vândute telefoane din lume avem astfel 2 modele de la Samsung și 3 de la Apple.

Cele mai bine vândute telefoane din lume

Locul 5: Samsung Galaxy S4 – aproximativ 45 milioane

samsung galaxy s4

Samsung Galaxy S4 a avut parte de review-uri variate, unii apreciind componentele performante în timp ce alții criticau design-ul simplist și interfața celor de la Samsung, TouchWiz. Cumpărătorii nu s-au lăsat însă intimidați, iar Samsung Galaxy S4 a reușit să devină unul dintre cele mai bine vândute telefoane din lume. Până în ziua de astăzi s-au vândut aproximativ 45 de milioane de modele Galaxy S4 iar vânzările nu au scăzut extrem de mult odată cu lansarea noului Galaxy S5. Până la finalul anului se poate ca Samsung Galaxy S4 să treacă de pragul de 50 de milioane de unități vândute.

Locul 4: iPhone 4 – aproximativ 50 milioane

iphone 4 cele mai bine vândute telefoane din lume

La momentul lansării iPhone 4, Apple a revoluționat (pentru a câta oară?) piața smartphone-urilor, introducând noțiunea de Retina Display, adică un ecran care are o densitate a pixelilor de minim 300 de pixeli pe inch. Steve Jobs însuși a afirmat că la o densitate mai mare sau egală cu 300 de pixeli pe inch, ochiului uman îi este imposibil să distingă pixeli individuali la o distanță normală față de ecran. iPhone 4, deși nu se mai află în producție, încă mai este comercializat în anumite țări, bucurându-se de cea mai lungă perioadă pe rafturile magazinelor dintre toate modelele de iPhone.

Locul 3: Samsung Galaxy S3 – peste 50 milioane

s3 i9305

Samsung Galaxy S3 a fost un telefon excepțional din orice punct de vedere. Cu un design mai frumos și performanțe vast superioare, Samsung Galaxy S3 a reușit să devină unul dintre cele mai bine vândute telefoane din lume, ajungând la peste 50 de milioane de unități vândute până la acest moment. Durabilitatea lui și componentele au fost și unul dintre motivele pentru care Galaxy S4 s-a vândut mai putin, mulți alegând să rămână cu vechiul S3.

Locul 2: iPhone 5S – peste 55 milioane

iphone 5s

Ultimul model de smartphone al celor de la Apple ocupă locul doi în topul nostru cu cele mai bine vândute telefoane din lume. iPhone 5S a fost primul model care a fost livrat direct cu noul sistem de operare iOS7. A fost de asemenea și primul iPhone care a beneficiat de cel mai nou procesor creat de Apple, A7, primul procesor de 64 de biți folosit vreodată la un smartphone. Lista inovațiilor a fost completată de scanner-ul de amprente inclus în butonul de pe față. 55 de milioane de exemplare de iPhone 5S au fost vândute pana acum în toată lumea, mult mai puține totuși decât ocupantul primului loc.

Locul 1: iPhone 5 – aproximativ 91 milioane

iphone 5 cele mai bine vândute telefoane din lume

Imediat după lansare iPhone 5 a început să spargă record după record. Au fost vândute 2 milioane de iPhone-uri 5 în primele 24 de ore de la lansare iar după 3 zile se vânduseră nici mai mult, nici mai putin de 5 milioane de unități. Cu astfel de cifre era imposibil ca iPhone 5 să nu ajungă printre cele mai vândute smartphone-uri din lume. Ca de obicei, principala lor piață au fost Statele Unite, vânzări mari înregistrându-se și în Europa și Japonia. Cu aproximativ 91 de milioane de modele vândute până acum, iPhone 5 ocupă primul loc, fiind cel mai vândut telefon din lume.

 
Nu sunt comentarii

Adauga al tau