Cum să fotografiezi un răsărit de soare perfect – Tips & Tricks

Cum sa fotografiezi un rasarit perfect

Să stai la mare până dimineața ca să prinzi răsăritul este deja regulă, și pe bună dreptate: ce poate fi mai frumos decât un răsărit de soare perfect, acompaniat de sunetul valurilor și briza răcoroasă a mării, împreuna cu cei dragi? Și dacă tot suntem acolo, de ce să nu surprindem acest moment perfect într-o fotografie? Sigur, mulți încercăm sa fotografiem răsăritul de soare perfect, însă nu ne iese de fiecare dată.

În continuare aveți câteva trucuri pentru fotografii amatori care pot duce la un portret foarte reușit.

Alege locația perfectă

Una dintre cele mai bune locații este după cum spuneam, plaja, deoarece orizontul întins al mării îți permite să surprinzi întregul răsărit. Cu toate astea, poți alege orice locație cu o vizibilitate foarte bună în depărtare.

Rasarit la munte

Alege ziua perfectă

Dacă locația ai găsit-o, acum trebuie să alegi vremea perfectă pentru a fotografia răsăritul. O zi înnorată este exclusă, însă nici o zi foarte senină nu este potrivită. Cea mai bună vreme este cea cu puțini nori pe cer, în forme cât mai diversificate. Aceștia vor face poza mult mai interesantă.

 

Poză cu telefonul sau cu aparatul foto, câteva setări de bază

Nu toată lumea deține un aparat foto profesional iar și mai puțini știu cum să-l folosească. Uneori însă este de ajuns un smartphone pentru a face o poză perfectă, iar în ziua de azi telefoanele au camere foto destul de bune. Trebuie însă urmăriți niște pași simpli. Dacă telefonul are funcție HDR pozele pot ieși puțin mai clare, iar un trepied poate fi foarte util indiferent de dispozitivul folosit, ideea fiind ca aparatul să fie cât mai stabil în momentul fotografierii. De asemenea cel mai bine ar fi să nu folosiți opțiunea de Auto-white, ci să încercați modul pentru zile înnorate.

Dacă razele soarelui se reflectă prea rău în poză, încercați efectul alb-negru. Deși culorile cerului sunt atracția răsăritului, o poza alb-negru dintr-un unghi bun poate fi de departe la fel de frumoasă.

 

Nu focalizați soarele, ci pe altcineva/altceva

Cele mai interesante poze cu răsăritul vor ieși atunci când apare și altceva în ele. Deoarece soarele bate direct în aparat, se va vedea doar conturul persoanei sau al obiectului fotografiat și asta crează un efect foarte frumos. Încercați să surprindeți celelalte persoane în fața răsăritului în timp ce aleargă, dansează, sar în aer etc.

Nu puneți soarele în centrul pozei, în schimb încercați unghiuri cât mai creative. Dacă sunteți pe plajă, încercați să faceți poza de la un centimetru de pământ și folosiți-vă de reflexia apei.

 

Faceți cât mai multe poze

Nu ai de unde să știi care poză va ieși perfect, așa că cel mai bine este să fotografiezi răsăritul încă din momentul în care soarele se vede la orizont și până când urcă pe cer. De asemena încercați cât mai multe variații de unghiuri și peisaje, fotografiați vaporașele din larg, natura, persoanele din jur, orice poate face poza mai interesantă.

Probabil că mai sunt foarte multe sfaturi de dat pentru a fotografia un răsărit perfect, așa că orice comentariu este binevenit.

 
Nu sunt comentarii

Adauga al tau