IMWorld 2014: Samsung se prezintă cu Tab S și Galaxy S5 însă Knox este adevărata vedetă

Samsung Knox

IMWorld 2014 a început. Și, la fel ca întreg Bucureștiul în ultima lună, este absolut copleșit de culoarea magenta, culoare care parcă a ajuns să caracterizeze orașul mai mult decât oricare alta. Telekom își continuă campania de succes prin care și-a făcut intrarea pe piața românească (asigurând o trecere lină de la vechiul brand, Cosmote, la cel nou) și sponsorizează evenimentul descris ca ”cel mai important eveniment „business to business” din Romania”. Însă fără o implicare aparent prea mare (numele lor, de exemplu, nu apare pe ecusoane), Samsung reușește și de data asta să atragă atenția tuturor. Și asta în ciuda faptului că nu au adus  cele mai noi și mai performante dispozitive ale lor (nici Galaxy Alpha și nici Galaxy Note 4 nu au fost prezente). Au fost în locul lor Samsung Galaxy Tab S și Samsung Galaxy S5.

Samsung Knox

Nu ne înțelegeți greșit; ambele sunt niște dispozitive excepționale cu niște capacități care ar impresiona orice cunoscător. Samsung Galaxy Tab S, de exemplu, are ceea ce probabil este cel mai bun ecran pe care îl puteți găsi la momentul acesta pe o tabletă. Este capabil, conform celor de la Samsung, de a reda imaginile din realitate cu o fidelitate de aproximativ 94%, cu mult peste capacitățile tabletelor de rând din ziua de azi. Un asemenea ecran are nevoie de o baterie pe măsură pentru a rezista iar Galaxy Tab S are o baterie impresionantă de 7900 mAh. Pe lângă aceasta, durata de viață mai este prelungită și de procesorul Exynos 5420 special optimizat pentru acest lucru, deși există și o variantă cu Snapdragon 800. De cealaltă parte, mai este ceva de spus despre Galaxy S5 ce nu a fost spus încă? Lăudat pentru performanțele sale dar criticat de unii pentru design, Samsung Galaxy S5 rămâne unul dintre cele mai capabile terminale Android.

Knox

Dar să trecem la adevăratul star de la Samsung și anume Knox. Este ciudat că la standul unei companii care ne-a oferit seria Note și Galaxy S software-ul ar fi piesa cel mai interesant lucru însă așa a fost la Internet & Mobile World 2014. Ultimele evenimente legate de KNOX întrec în importanță ambele dispozitiv enumerate mai devreme. În caz că nu știați încă, KNOX este o platformă mobilă de securitate care permite ca două profile, unul personal și unul de business să coexiste în același telefon. Un angajator astfel va putea controla telefoanele angajaților săi când acestea sunt în modul KNOX, având capacitatea de a instala sau dezinstala aplicații, de a porni diferite elemente și multe alte lucruri.

Knox

Și KNOX va fi prezent pe toate dispozitivele Android în viitorul apropiat; mai exact, începând cu noul Android L. Google aparent s-a înțeles cu Samsung în acest sens de curând iar mulți s-au întrebat de ce Samsung ar fi de acord să împartă cu competitorii săi propria tehnologie. Se pare totuși că nu va fi vorba despre o variantă completă a KNOX, ci mai degrabă despre o versiune mai mică ce nu va conține elemente precum Marketplace sau EMM. Au fost mulți care s-au plâns în legătură cu KNOX însă se pare că programul celor de la Samsung a excelat până la urmă. KNOX pare a avea viitorul asigurat. Rămâne de văzut cum va reuși Google să îl implementeze.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau