Seria M de la Audio Technica : M20x, M30x, M40x, M50x si M70x – Prezentare pe scurt

Audio Technica M Series

Astazi va vom prezenta castile din noua serie M de la Audio Technica. Cu o istorie de peste 40 de ani in fabricarea castilor, Audio Technica este una din primele alegeri in domeniul castilor profesionale de monitorizare sau inregistrari. Noua generatie a seriei M (Mx), lansata in 2014 beneficiaza de un design total schimbat, mai modern si mai confortabil.

Izolarea acustica, calitatea sunetului si confortul pentru utilizari indelungate fac din seria M o alegere potrivita atat pentru sesiuni de inregistrari cat si pentru mix/master, avand la dispozitie modelele M20x, M30x, M40x, M50x si M70x.

Toate modelele de casti din aceasta serie sunt circumaurale, cu design inchis, beneficiind astfel de cupe cu marimi generoase care acopera integral urechea. Suprafata mare de contact a earpadurilor face ca presiunea exercitata sa fie minima, asigurand in acelasi timp si o izolare fonica buna si redarea cu acuratete a frecventelor joase.

O pereche buna de casti poate fi pusa in valoare daca intreg lantul audio este bine echilibrat si sunt respectate specificatiile si standardele de calitate. De la fisierul audio de calitate, la sursa de redare/amplificare, toate elementele conteaza pentru obtinerea unui rezultat final bun.

Avand in vedere destinatia principala a acestei serii – utilizarea in medii profesionale, cu sunete ce pornesc direct din studioul de inregistrari – problema calitatii si a echipamentelor on board ar trebui sa fie eliminata. In caz contrar, simpla conectare a castilor la un telefon sau laptop si redarea unor fisiere audio de calitate slaba (streaming audio, fisiere mp3 de 128 Kbs) va putea fi o experienta dezamagitoare.

1. ATH-M20x

audio-technica-ath-m20x

M20x sunt cele mai accesibile casti din gama M, oferind o experienta audio placuta si confortabila, cu un aspect modern, fiind bine construite. Driverul de 40mm este capabil sa redea frecvente cuprinse intre 15Hz si 20.000Hz cu o sensibilitate de 96 dB si o putere de 750mW.

2. ATH-M30x

audio-technica-ath-m30x

M30x vin cu un sunet imbunatatit fata de precedentul model, avand un raspuns superior pe frecventele medii ceea ce le face mai versatile pentru diverse aplicatii de studio.

Plaja de frecvente este cuprinsa intre 15Hz si 22.000Hz cu o sensibilitate de 96 dB si o putere de 1300mW.

Ambele modele prezentate mai sus vin cu un cablu de 3m cu prindere pe o singura casca si earpad-uri circumaurale.

3. ATH-M40x

audio-technica-ath-m40x

M40x beneficiaza de un sunet foarte bine echilibrat si detaliat datorita celor mai noi drivere concepute de Audio Technica, sunetul fiind liniar pe tot spectrul de frecvente cuprins intre 15Hz si 24000Hz. Acest model ofera o acuratete similara cu modelul M50x la o putere de 1600mW.

4. ATH-M50x

audio-technica-ath-m50x

M50x inlocuiesc vechiul M50 care a fost ani la rand cel mai apreciat model de catre cirtici si ingineri de sunet din intreaga lume. Pentru crearea driverului, inginerii Audio Technica au folosit toate cunostintele acumulate de a lungul anilor pentru a putea recrea cat mai bine acustica creata de 2 monitoare de studio. Driverul are o dimensiune de 45mm si reda frecvente cuprinse intre 15Hz si 28000Hz cu o putere de 1600mW si o sensibilitate de 99 dB.

5. ATH-M70x

audio-technica-ath-m70x

 

Un model total nou este M70x care impresioneaza printr o plaja de frecvente extrem de mare, intre 5Hz si 40.000Hz redata de un driver de 45mm. Au o constructie robusta, fiind foarte rezistente si in acelasi timp foarte confortabile putand fi folosite timp indelungat. Acest model se poate folosi in cele mai diverse domenii, inregistrare, mix/master, post productie, dj-ing si pentru audiofilie.

Pretul pentru primul model din seria M incepe de la 250 Lei, iar cel mai scump, ATH-M70x poate fi gasit incepand cu 1300 Lei. Toate modelele de casti din seria M de la Audio Technica pot fi gasite aici.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau