Noul Ford Edge 2015 Cu Ultimele Tehnologii Ford – Foto

Noul model Ford Edge care va fi lansat în 2015 se anunță a fi încă un succes pentru compania Americană. Acesta se diferențiază de competiție prin tehnologiile folosite, pe care le voi prezenta mai jos.

Ford Edge 2015 va avea îmbunatățiri la motor, la design-ul exterior și interior și 20 de tehnologii printre care și câteva nou introduse de Ford. Noul model va fi vândut în America începând cu anul viitor, urmând să apară și pe piața Europeană ulterior.

Ce îmbunătățiri prezintă noul Ford Edge 2015

Modelul standard va veni cu un motor 2.0-Litri EcoBoost cu patru cilindrii, și optional varianta start-stop. Modelul sport va fi îmbunătățit cu motorul 2.7L V6 EcoBoost ce se așteaptă a avea mai mult de 300 cai putere.

Tehnologii folosite:

  • Adaptive Steering. Ușurința cu care virezi se va adapta în funcție de viteză și condițiile de drum pentru a oferi șoferului confort și siguranță atunci când depășește sau virează.
  • Adaptive Cruise Control. Va detecta traficul din față și va încetini automat mașina. Când traficul se eliberează revine la viteza anterioară.
  • Lane Keeping. Folosind o camera îndreptată către înainte, sistemul va detecta dacă mașina deviază de pe bandă urmărind liniile albe trasate pe șosea. Pentru a atenționa șoferul, volanul va vibra și îl va îndemna să vireze.
  • BLIS (Blind Spot Information System). Folosind 2 radare instalate în spate, veți fi atenționați atunci când o mașină intră în punctul mort al oglinzii.
  • Senzori de parcare. Aceștia pot identifica atunci când exista un loc de parcare potrivit și sistemul vă va anunța să opriți. Sistemul va face toate manevrele și va da toate indicațiile necesare pentru a parca mașina (perpendicular, paralel, lateral și la ieșire din parcare), șoferul controlând doar accelerația, schimbătorul și frâna.
  • Camera frontala 180 grade. Cu ajutorul acesteia puteți avea vizibilitate pe străzile înguste, la viteze mici.

Deși mai avem de așteptat până când Ford Edge va fi vândut și în Europa, putem spune că este o mașina pe care o urmărim cu atenție.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau