Știai că telefonul tău are un indicator de contact cu apa? Vezi unde se află

Indicator contact cu apa teleoane

Este vară și tot ceea vrei să faci este să sari în piscină sau să faci baie în mare. Ce faci însă dacă ai uitat de telefon și acesta intră în contact cu apa? De cele mai multe ori, telefonul poate încă funcționa chiar dacă a luat apă, însă există câteva metode, în funcție de telefon, care arată cu siguranță dacă telefonul a fost sau nu afectat de apă. Majoritatea smartphone-urilor au un indicator care își schimbă culoarea atunci când telefonul e avariat din cauza contactului cu apa.

Deoarece garanția telefoanelor nu acoperă și daunele cauzate de contactul cu un lichid, majoritatea producătorilor au introdus un indicator care se activează atunci când telefonul intră în contact cu apa.

Unde e indicatorul de contact cu apa la dispozitivele iPhone?

Indicatorul LCI de pe dispozitivele iPhone se va activa atunci când intră în contact direct cu apa sau un alt lichid care conține apă. Culoarea normală a indicatorului este albă sau argintie, iar atunci când este atins de apă se face roșu. Indicatorul nu se va activa de la condiții de umiditate normale.

Pentru a identifica locația indicatorului, folosiți tabelul de mai jos. Luminați zona respectivă și uitați-vă cu o lupă pentru a vedea dacă telefonul a fost sau nu afectat de apă.

Indicator contact cu apa iPhone

Unde e indicatorul de contact cu apa la dispozitivele Samsung?

Cea mai des întâlnită locație a indicatorului pe telefoanele Samsung este fie la un capăt al bateriei fie pe spatele telefonului, în locul unde se conectează bateria la telefon. Dacă indicatorul are culoarea albă, atunci nu a fost afectat de contactul cu apa, dacă este roz sau roșu atunci acesta indică o daună.

indicator ldi samsung 2

Telefon neafectat

indicator ldi samsung

Telefon afectat

Telefon afectat

Telefon afectat

Telefon neafectat

Telefon neafectat

Unde e indicatorul de contact cu apa la HTC One (M8)?

Unele dispozitive au acest indicator în locuri mai puțin evidente, așa cum este cazul HTC One M8. Indicatorul se află în spatele led-ului de pe spatele telefonului, ca în imaginea de mai jos. La fel ca și în celelalte cazuri, culoarea roșie indică daună din cauza apei.

Indicator de contact cu apa HTC One M8

Locuri comune unde se află indicatorul de contact cu apa la telefoane

Cel mai comun loc este pe baterie sau în spatele acesteia, pe carcasă. Uitați-vă după un sticker alb, sau în cazul în care telefonul a fost afectat, roz sau roșu.

Pentru telefoanele fără posibilitatea de a scoate carcasa din spate, indicatorul de contact cu apa se află de cele mai multe ori în jack-ul audio sau cel mini USB.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau