Cele Mai Interesante Lucruri Pe Care Le Poți Face cu un Smartphone

Lucruri Interesante de facut cu un smartphone

Piața smartphone-urilor s-a dezvoltat incredibil de mult în ultimii ani, și pe buna dreptate. Din ce în ce mai multa lume simte nevoie sa fie conectata tot timpul, iar smartphone-ul este cea mai rapida metoda pentru a face asta.

Ceea ce puteai face cu un smartphone acum 3 ani nici nu se compara cu ceea ce poți face în ziua de azi. Tocmai de aceea v-am pregătit o lista cu cele mai interesant lucruri pe care le poți face cu un smartphone.

  1. Poți transforma smartphone-ul tău într-un adevarat scanner

Android scanner

Cum poți face asta? E simplu, intră în App Store sau în Play Store, în funcție de telefonul pe care îl deții, și cauta aplicații după termenul ‘scanner’. Primul rezultat este de obicei cel mai de încredere, însa opțiunile sunt variate. Descarca aplicația de scanning iar aceasta va transforma orice poza pe care o faci unui document într-un Scan JPEG sau PDF. Aplicația va identifica pe baza unor algoritmi fiecare colt al paginii și va transforma poza în document.

Puteți descarca aplicațiile de aici: Android, iOS

  1. Poți folosi telefonul ca mobile hotspot

Fie că ai un prieten care are nevoie urgentă de internet, fie că a picat netul de acasă, există întotdeauna o soluție de rezervă, atât timp cât ai conectivitate de date pe smartphone-ul tău. Sistemul de operare Android dar și iOS iți permit să transformi telefonul într-un personal hotspot.

Poti alege să împarți internetul prin cablul USB, însa poți de asemenea să creezi și un WiFi Hotspot. În acest caz telefonul tău va funcționa ca un router wireless de internet. Opțiunea o poți găsi în setările telefonului tău la categoria rețea.

  1. Poți folosi smartphone-ul ca măsurător de nivel (boloboc)

Untitled

Poți profita de senzorii de nivel ai telefonului tău instalând o aplicație specializata. Poți descarca aplicația iHandi de pe App Store sau aplicația Bubble level de pe Play Store iar aceasta te va ajuta atunci când ai nevoie de o măsurătoare de nivel, precum un boloboc performant.

  1. Poți porni motorul mașinii tale de la distanta.

Una dintre cele mai inovative aplicații existente pentru telefon este Viper Smart Start. În caz că nu v-ați prins încă, această aplicație vă va permite sa porniți motorul mașinii cu ajutorul telefonului, chiar și când nu sunteți lângă aceasta. Cu ajutorul unui modul pe care trebuie sa-l instalați în mașina veti putea controla diverse funcții ale mașinii de la distanta, din confortul casei sau de oriunde altundeva.

Cu toate acestea, trebuie sa vă anunț că aplicația nu este gratuită, însa pentru unii poate merita efortul. Puteți vedea toate detaliile pe site-ul oficial Viper.

  1. Poți detecta razele infraroșu cu ajutorul camerei.

01-infrared-light

Razele infraroșu nu pot fi detectate de corpul uman, însa cu ajutorul camerei telefonului le puteți vedea. Puteți testa aceasta funcție cu ajutorul telecomandei. Aceasta poate fi utilă pentru a verifica dacă telecomanda a rămas sau nu fără baterie.

  1. Poți transforma smartphone-ul într-un microscop

DIY-microscope-just-add-water

Este foarte probabil să nu vreți sa profitați de aceasta funcție datorită riscului, însa pentru unii se poate dovedi a fi o funcție foarte interesanta. Prin simpla adăugare a unei picături de apa pe lentila camerei telefonului, aceasta va prelua funcția unei lentile de microscop permițând camerei sa focalizeze la o distanta foarte mica. Aveți grija însa sa nu deteriorați telefonul adăugând prea multa apa.

  1. Puteți transforma smartphone-ul într-un mouse wireless

Din nou cu ajutorul unei aplicații puteți folosi telefonul pentru una dintre cele mai utile funcții. O aplicație precum WiFi Mouse pentru Android iți poate transforma smartphone-ul într-un mouse optic cu care poți controla calculatorul de la o distanta destul de mare.

Mai sunt desigur o mulțime de lucruri interesante pe care le poți face cu un Smartphone, de aceea popularitatea lor va creste constant în următorii ani. Voi ce lucruri interesante ați încercat să faceți cu smartphone-ul vostru?
Nu sunt comentarii

Adauga al tau