Microsoft lansează Nokia X2 cu software bazat pe Android

Nokia x2 cover

Nokia X2 este primul telefon cu versiunea customizată de Android lansat direct de cei de la Microsoft. Microsoft astfel confirmă că nu are de gând să renunțe la ideea de telefoane Nokia cu Android. Software-ul bazat pe Android Open Source Project se numește Nokia Software 2.0 și astfel utilizatorii lui nu vor avea acces la toate aplicațiile Google care erau incluse în versiunile standard. Așa că vă puteți lua adio de la YouTube, Gmail, Google Maps și Google Play Store. În schimb, de data aceasta găsim Outlook, Skype, OneDrive, One Note, HERE Maps și altele. Microsoft a înlocuit Play Store-ul cu un Nokia Store de unde vă veți putea descărca aplicații pe propriul Nokia X2. Cei cărora nu le convine acest lucru pot instala aplicațiile preferate manual descărcând APK-urile de pe internet.

nokia x2 pic

Nokia Software 2.0 arată în mare parte la fel ca Windows Phone, interfața fiind formată din mai multe pătrate prin care se pot accesa aplicațiile de pe telefon. Pe lângă acestea putem găsi și interfața grafică Nokia Fastlane care a debutat în urmă cu ceva timp pe telefonul Nokia Asha 501. Fastlane conține o cronologie a activităților recente precum și activitățile care au fost deja planificate pentru viitor.

Specificații Nokia X2

nokia x2 pic eyetee

Din punct de vedere al hardware-ului, Nokia X2 nu este deloc impresionant. Este mai degrabă o variantă un pic îmbunătățită a vechiului Nokia X. În loc de vechiul procesor de 1 GHz acum avem un Snapdragon 200 de 1.2 GHz. Memorie este de două ori mai multă, 1 GB în loc de 512 MB, fapt ce ar permite rularea mai multor aplicații în același timp. Spațiul de stocare a datelor a rămas la fel 4 GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu până la 32 GB datorită slotului pentru carduri microSD. Nokia X2 are o baterie de 1800 mAh care în mod normal ar trebui să reziste mai bine de o zi cu utilizare medie.

Ecranul de pe Nokia X2 este mai mare decât cel de pe Nokia X (4.3 inci comparativ cu 4 înainte) însă are aceeași rezoluție de 800 x 480 pixeli ceea ce înseamnă o scădere în densitatea de pixeli de la 233 pixeli pe inci la 217. Camera de 5 MP cu flash și auto focus este o mare îmbunătățire față de cea de pe precedentul model (care nu avea niciuna din acestea). În termeni de conectivitatea, Nokia X2 beneficiază de Bluetooth, Wi-Fi și 3G. La 134 de dolari (99 euro) Nokia X2 se anunță a fi un competitor relativ serios pentru Moto E.

 

nokia x2 pic eyetee colors
Nu sunt comentarii

Adauga al tau