Noul iPhone 6 de 5.5 inci ar putea fi amânat

iphone 6 de 5.5 inci ecran safir

Zvonurile până acum aproape confirmaseră că vor fi lansate două modele noi de iPhone în același timp, ambele având ecrane mult mai mari decât orice predecesor: cel mai mic ar urma sa aibă 4.7 inci iar cel mai mare, un iPhone 6 de 5.5 inci, ar urma să marcheze intrarea celor de la Apple în sectorul phablet-urilor, dominat până acum de către Samsung și telefoanele lor din seria Galaxy Note.

Apple ar putea astfel să pună presiune pe gigantul sud-coreean oferind o alternativă extrem de atractivă la phablet-urile lor si cele Android în general. Samsung însă ar putea avea motive de bucurie deoarece dominația lor ar urma să continue neîntreruptă. Conform ultimelor zvonuri, Apple s-a confruntat cu câteva probleme în construcția unui iPhone 6 de 5.5 inci.

Probleme în design-ul unui iPhone 6 de 5.5 inci

iphone 6 de 5.5 inci

Apple, în mod tradițional, i-a pus pe designeri în fața unei probleme mai mult sau mai puțin imposibile. Aceștia au fost însărcinați cu crearea unei baterii suficient de mici pentru a se potrivi cu design-ul extrem de subțire al viitorului iPhone 6 de 5.5 inci. Bateriile unor astfel de smartphone-uri au în mod normal 2.8 sau 2.9 milimetri. Apple a vrut nici mai mult nici mai puțin de 2 milimetri, adică o baterie cu aproape 30% mai subțire. Și unde toți ceilalți designeri au eșuat se pare că o companie denumită Simplio a resuit, aceștia creând o baterie suficient de subțire și ușoară pentru a satisface cerințele companiei americane.

Problema bateriei nu ar fi însă singura din designul viitorului iPhone 6 de 5.5 inci. Ecranul cu protecție din safir ar prezenta anumite probleme senzoriale la colțuri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au apărut numeroase poze pe internet cu varianta mică de iPhone 6 însă aproape niciuna cu variante mai mare. De asemenea, ecranul de 5.5 inci nu ar fi foarte rezistent, în ciuda stratului protector de safir, iar un alt zvon spune că niciun iPhone 6 de 5.5 inci nu ar putea trece testul de rezistență (cădere liberă). Rămâne de văzut dacă vom avea parte de două modele de iPhone anul acesta sau va trebui să așteptam până în 2015 pentru varianta mai mare.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau