Samsung Galaxy Alpha lansat oficial în România

samsung galaxy alpha cover

Deși se afla în stocul unor magazine din țară dinainte de 30 septembrie, telefonul celor de la Samsung a avut parte de lansarea sa oficială în România ieri în cadrul unui eveniment ținut la galeria Galateca. Acolo, oamenii au avut ocazia să testeze pentru scurt timp Samsung Galaxy Alpha și au putut asista și la o scurtă descriere a proceselor folosite în timpul design-ului. Lăsăm la o parte evenimentul și trecem direct la telefon. Ca să înțelegeți din start cu ce avem de a face, Samsung Galaxy Alpha este de departe cel mai arătos telefon pe care Samsung l-a lansat vreodată. Samsung Galaxy Alpha are acel aspect premium pe care foarte multe lume dorea să îl vadă implementat la Galaxy S5.

Vedeti aici oferta de pret pentru Samsung Galaxy Alpha.

 

samsung galaxy alpha 1

La momentul la care a fost lansat, Samsung Galaxy S5 trebuia să fie viitorul competitor al lui iPhone 6 însă vânzările slabe au demonstrat că este nevoie de ceva nou iar peste câteva luni și-a făcut apariția Samsung Galaxy Alpha. Primul lucru care iese în evidență la Samsung Galaxy Alpha este designul extrem de reușit, un design care inspiră calitate, observându-se atenția cu care s-a lucrat și cu care a fost executat finisajul. Și mai este metalul. Mult așteptatul metal și-a făcut (oarecum) apariția în sfârșit și în rândul telefoanelor Samsung. Nu vă imaginați că întreg telefonul este din metal. Doar marginile se bucură de acest privilegiu însă și așa este un pas important înainte.

samsung galaxy alpha 2

Spatele este aproape la fel ca la Samsung Galaxy S5, cu excepția faptului că perforările sunt mai mici de data aceasta (un plus la eleganță considerăm). Când vine vorba de ecran s-ar putea să fiți dezamăgiți, Samsung renunțând a ecranele 1080p de data aceasta și optând în favoare unuia 720p. La o diagonală de 4.7 inci cât are acesta, ar însemna o densitate a pixelilor de aproape 320 de pixeli pe inch. Deși este un număr relativ ridicat, nici nu se apropie de flagship-urile din ziua de azi precum LG G3, HTC One M8 sau Galaxy S5.

samsung galaxy alpha 3

În termeni de hardware, Samsung Galaxy Alpha nu dezmăgește. Procesorul este un Samsung Exynos octa-core 5430 pe care probabil l-ați mai observat în anumite benchmark-uri pe internet, benchmark-uri în care se descurca mai bine decât Snapdragon 805. Acesta este susținut de 2 GB de RAM iar spațiul de stocare intern este de 32 GB. Camera principală este una de 12 MP iar cea secundară este de 2.1 MP, perfectă pentru entuziasmații de selfie-uri. Foarte interesant este că telefonul vine din start cu Android 4.4.4 instalat. Bateria acestuia este de „doar” 1860 mAh însă secretul longevității acesteia stă în procesor, gândit special pentru a conserva cât mai multă energie.

Telefonul poate fi găsit deja în magazine iar prețul acestuia la liber este de 2400 de RON. Deși mai ieftin decât noul iPhone 6, acesta este fără îndoială un preț destul de ridicat. Rămâne de văzut cât de mult succes va avea Samsung Galaxy Alpha pe piața românească pe viitor. Între timp

[showhide type=”post” more_text=”Arată comunicat de presă” less_text=”Ascunde comunicat de presă”]

Samsung GALAXY ALPHA, dispozitivul ce redefinește design-ul seriei GALAXY, disponibil în magazinele din România

 

București, 1 octombrie 2014 – Noul smartphone Samsung Galaxy Alpha, care redefinește modul în care arată smartphone-urile Samsung Galaxy, prin marginile metalice și designul elegant, este disponibil în magazinele partenerilor de pe piața locală.

„Am conceput design-ul noului telefon Galaxy Alpha inspirându-ne din dorința utilizatorilor de a se bucura de un telefon care să le ofere atât tehnologii inovatoare, cât și un design deosebit. Metalul este elementul cheie care, alături de celelalte elemente de design, îi conferă dispozitivului atât o notă de eleganță, cât și rezistență și durabilitate”, a declarat Mihaela Toma, Product Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Design desăvârșit de un nou element – metalul

Samsung Galaxy Alpha vine cu margini metalice, colțuri rotunjite elegant și o carcasă plăcută la atingere. Experiența de utilizare este completată de greutatea redusă și grosimea mai mică de 7mm, care face din Galaxy Alpha unul dintre cele mai subțiri telefoane din seria Galaxy. Elementul cheie al Galaxy Alpha – metalul – este definit de eleganță, rezistență, finețe și durabilitate, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-și exprima stilul unic, fără a sacrifica, însă, funcționalitatea.

Samsung Galaxy Alpha este disponibil într-o gamă variată de culori – Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver și Scuba Blue – pentru ca noul smartphone să fie accesoriul perfect, indiferent de stil.

Echipa de cercetare și dezvoltare a Galaxy Alpha a conturat meticulos telefonul, prin rama autentică de metal și colțurile curbate delicat, pentru a asigura o calitate superioară a produsului. Metalul este un material ce conferă eleganță, suplețe și totodată rezistență produselor. Datorită acestor proprietăți, metalul este folosit şi de designeri pentru crearea unor obiecte moderne, captivante.

„Conceptul fiecărui obiect pe care îl creăm are ca punct de pornire esențele lucrurilor care ne inspiră și ne definesc. Design-ul este elementul care poate transmite stilul fiecăruia și prin care ne putem exprima. Pe noi, metalul ne inspiră atunci când dăm naștere unui nou obiect și care se îmbină cu tehnologia, materializându-se în piese unice, futuriste. Am regăsit același element care pe noi ne inspiră și în design-ul noului Galaxy Alpha, un telefon unic care combină tehnologiile inovatoare cu un design minimalist”, a declarat Mădălin Gheorghe, designer la Simplexio, un concept care aduce împreună inovația, completând elemente matematice complexe cu forme organice din natură, materializate în obiecte create din metal și sticlă.

Tehnologie de top pentru o experiență premium

Pe lângă design-ul elegant, Samsung Galaxy Alpha le oferă utilizatorilor și tehnologia de ultimă generație pe care aceștia o așteaptă de la dispozitivele Galaxy. Noul smartphone vine echipat cu un ecran HD Super AMOLED de 4,7 inci, dar și o cameră avansată HDR.

De asemenea, Galaxy Alpha aduce și funcțiile inovatoare și deja cunoscute de pe celelalte dispozitive de top Galaxy, cum ar fi posibilitatea de scanare a amprentei prin Finger Scanner sau modul Ultra-Power Saving, care reduce consumul bateriei în cazuri de urgență.

De asemenea, Galaxy Alpha ține cont și de nevoia utilizatorilor de a se menține în formă, integrând funcția S Health, care oferă mai multe instrumente pentru fitness, precum pedometru, istoricul dietelor și exercițiilor, dar și senzorul prin care pot afla ritmul cardiac. Pentru a completa un stil de viață activ, Galaxy Alpha se poate conecta cu cele mai noi dispozitive Samsung Gear Fit, Gear Live și Gear 2, oferind mai multă libertate de mișcare şi conectivitate.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare și descoperire neîncetată, transformăm lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor și soluțiilor cu LED-uri. Avem 286.000 de angajați din 80 de țări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US). Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.[/showhide]
Nu sunt comentarii

Adauga al tau