Review Adam Audio T8V

T8V001

Adam Audio au cucerit piata monitoarelor de studio odata cu aparitia T Series, variantele fiind T7V, cu woofer de 7 inch si T5V, cu woofer de 5 inch. Aceste modele au dovedit o performanta remarcabila la niste preturi extrem de accesibile, incat au ridicat standardele multor utilizatori cu studiouri mici si medii, broadcasteri si chiar audiofili, detasandu-se de concurenta directa. Evident, sunt foarte apreciate la nivel modial si de reviewerii de specialitate.

Am fost surprins in special de tweeterul U-ART si felul in care reda frecventele inalte fara sa oboseasca urechea, permitand o utilizare mai indelungata cu urechile limpezi si concentrate. Nu am trecut cu vederea nici designul absolut fantastic de simplu si elegant al acestor monitoare ce par din start mult mai scumpe, chiar inainte de a le baga in priza.

In primavara anului 2020 am aflat de aparitia oarecum neasteptata a modelului Adam T8V, despre care m-as fi gandit ca este un T7V mai mare si cu un bas mai extins, ceea ce insemna din start un lucru bun. Am asteptat sa il aduca Zeedo Shop in tara, sa fiu printre primii de pe meleaguri care il aud. M-am bucurat ca au conditii acustice excelente de ascultat monitoare si am ascultat T8V-urile chiar asa cum trebuie.

In primul rand, m-am inselat ca este doar o varianta mai mare a lui T7V. Inginerii de la Adam Audio au dus aceasta serie mai departe, optimizand caracteristicile specificatiile produsului. Rezultatul este o boxa moderna si superioara, construita pe bazele deja foarte apreciatelor T7V si T5V, cu componente si mai noi si mai calitative.

Cu bune si cu rele, acest monitor a trecut cu brio testul calitatii, insa am sa incerc sa reduc in cateva randuri experienta. Presiunea excelenta si frecventele joase extinse si cu un balans neasteptat isi fac simtita prezenta incat in cele mai multe cazuri nu mai apare nevoia unui subwoofer. Sunt monitoare puternice, insa nu foarte flat in frecvente. Desi au un sunet placut si detaliat in general, ar putea fi mai putin murdare in zona mediilor joase, iar zona vocilor este putin cam scooped. Sunt recomandate, evident, incaperilor de dimensiuni mai mari. Insa au un sunet mare, plin si un pret remarcabil.

T8V au woofere de 8 inch si extraordinarele tweetere U-ART, puse in functiune de amplificatoarele PWM. Waveguide-ul HPS ajuta directionarea corecta pentru o zona ideala de ascultare cat mai larga. Se pot accesa sensibilitatea de intrare a semnalului, un boost sau scoop de inalte sau joase de 2 dB si gainul general, iar conectorii de intrare a semnalului sunt XLR si RCA. Raspunsul in frecvente coboara pana la 33 Hz pentru o presiune adanca si o ofera inalte pana la 25 kHz. SPL-ul maxim cu o pereche la 1m este de 118 dB, iar puterea este de 90W RMS.
In ciuda capacitatilor gigantice, acest monitor este inca compact. Masoara 400 x 250 x 335 mm si cantareste 9.8 kg.

Fiind fan al seriei inca de inaintea aparitiei T8V, am achizitionat de curand o pereche. Nu este totul perfect din prima, insa cu o ajustare cat mai potrivita a pozitiei monitoarelor in camera si folosind un soft de calibrare, pot spune ca se sunt ce cautam pentru studioul meu de 30mp in care se produce si se mixeaza in general pop si rock.

Recomand T8V? Sigur ca da, nu se compara cu nimic in gama lui de pret! Il gasiti la Zeedo Shop, distribuitorul oficial in Romania al Adam Audio, cu niste super oferte tip bundle: https://www.zeedoshop.ro/produs_adam-audio-t8v_38545_0