Cele mai bune televizoare din 2014

home cinema cover cele mai bune televizoare din 2014

Televizorul este unul dintre acele lucruri de bază care nu poate lipsi din casa nimănui. Cu cât au devenit mai performante însă, cu atât a devenit mai greu să diferențiezi între modele. De la tot felul de specificații, care mai de care mai inutile, la așa-zise tehnologii noi care sunt mai mult sau mai puțin tehnologii vechi cu un nou nume, achiziția unui televizor poate ridica mari probleme dacă nu vă documentați un pic înainte. Așa că înainte de a vă prezenta cele mai bune televizoare din 2014, vă vom oferi câteva instrucțiuni de bază pe care să le aveți în vedere următoarea dată când vă cumpărați un televizor.
Recomandarea noastră ar fi fost să vă cumpărați un televizor cu plasmă însă cum Panasonic nu mai produce astfel de modele de câteva luni încoace, va trebui să vă mulțumiți cu un LCD, LED sau OLED. De ce am fi recomandat un televizor cu plasmă? Pentru că televizoarele cu plasmă aveau de departe cea mai bună calitatea a imaginii, redând cu cea mai mare fidelitate imaginile. Așa că vă felicităm dacă ați apucat să vă cumpărați la timp un Panasonic ZT60 sau alt model cu plasmă. Trecând peste problema plasmelor, să vedem totuși care sunt lucrurile de care ar trebui să țineți cont atunci când vă cumpărați un televizor nou.

Specificațiile nu au alt rol decât de a vă deruta și a vă convinge să cumpărați modele mai scumpe
În primul rând, nu acordați prea multă atenție specificațiilor. Specificațiile nu au alt rol decât de a vă deruta și a vă convinge să cumpărați modele mai scumpe. „Cu cât raportul de contrast este mai mare cu atât ecranul este mai performant. O rată de împrospătare mai mare poate avea un impact mare asupra imaginii. Televizoarele LED sunt infinit mai bune decât televizoarele LCD. Toate acestea, deși există o fărâmă de adevăr undeva, sunt detalii inutile care sunt menite să vă inducă în eroare. Televizoarele LCD clasice, de exemplu, foloseau ca lumină de fundal lămpi fluorescente cu catozi reci iar LCD-urile noi folosesc LED-uri, de unde și denumirea de televizoare LED. Singurele lucruri la care ar trebui să vă uitați cu atenție sunt conectorii și dimensiunea televizorului, iar asta ne duce la cel de-a doua idee.

Sony KD-85X9505 cele mai bune televizoare din 2014

S-ar putea să fie nevoie de încă o ipotecă

Luați-vă un televizor cu un ecran cât mai mare. Nu aveți cum să dați greș cu un ecran foarte mare (de câte ori ați auzit pe cineva zicând că ecranul unui televizor e prea mare?) pe când greșeala cumpărării unui televizor cu un ecran prea mic vă va urmări mult timp. Dimensiunea prea mică a ecranului este, conform anumitor date, principalul lucru de care oamenii se plâng după ce își cumpără televizorul. Decât să investiți bani în tot felul de tehnologii diverse incluse, mai bine îi investiși în dimensiunea ecranului. Acei inci în plus vor face o diferență ca de la cer la pământ. Acum că v-am oferit câteva instrucțiuni de bază, să ne uităm peste cele mai bune televizoare din 2014. După cum am spus mai devreme, televizoarele cu plasmă nu se mai produc așa că ne-am uitat doar peste cele LCD, LED și OLED. Am ales să nu includem decât televizoarele cu prețuri oarecum acceptabile,până în limita câteva mii de euro. Așa că nu am luat în considerare modele precum Sony KD-85X9505, care costă nu mai puțin de 96 de mii de RON. Vedeti oferta de televizoare de la Emag.

Cele mai bune televizoare din 2014

 

5. LG 47LB730V

LG 47LB730V LG 47LB730V este un model de televizor extrem de inventiv care oferă foarte multe având în vedere prețul de aproximativ 3800 de RON. Raportul calitate preț este de fapt principalul atu al acestuia, însă design-ul este și el foarte reușit. Interfața de utilizare a acestui Smart TV este mai simplă decât a oricărui alt model așa că instalarea și folosirea ulterioară nu se vor dovedi a fi mari probleme pentru niciun utilizator.

4. Sony KD-65X9005A

Sony KD-65X9005A Sony KD-65X9005A nu este chiar cel mai ieftin dintre televizoare însă calitatea imaginii nu vă va dezamăgi. Televizorul de aproximativ 17000 de RON vine de asemenea și cu boxe active încorporate deși cine își permite un asemenea model probabil își permite să cumpere și un sistem audio performant. Însă cel mai important aspect al Sony KD-65X9005A este rezoluția 4K pe care o are ecranul acestuia, făcând din el unul dintre cele mai bune televizoare Sony din toate timpurile.

3. Samsung UE65HU8500

Samsung UE65HU8500 Telefoanele curbate nu sunt pe gusturile tuturor însă dacă vă numărați printre fanii acestora, atunci modelul 65HU8500 de la Samsung este perfect pentru dumneavoastră. Televizorul are o rezoluție 4K și beneficiază de numeroși conectori, printre care 4 porturi HDMI și 3 porturi USB iar cu diagonala lui de 163 cm fiți siguri că va arăta impecabil în sufrageria dumneavoastră. Singura problema ar fi prețul care se ridică la 20500 RON.

2. Panasonic TX-L65WT600 4K LCD TV

Panasonic TX-L65WT600 4K LCD TV cele mai bune televizoare din 2014 Dintre cele mai bune televizoare din 2014, Panasonic TX-L65WT600 se remarcă prin aspect și claritatea imaginii. Acesta este printre ultimele modele lansate de Panasonic, modele prin care compania japoneză și-a demonstrat superioritatea când vine vorba de televizoare cu rezoluție 4K. Punctul slab al acestui televizor este reprezentat însă de componenta audio care nu ridică deloc la standardele Panasonic. Prețul unui astfel de televizor este în jurul a 24900 de RON.

1. Sony KD-65X9005B

Sony KD-65X9005B Sony KD-65X9005B este maximul pe care l-a atins industria televizoarelor până în ziua de astăzi. Calitatea imaginii este probabil neegalată la orice alt televizor, cu o claritate excepțională și niște culori vii ce vă vor încânta ochii. Problema este că foarte rar veți avea ocazia să vedeți materiale video la rezoluție 4K (cel puțin un an sau poate chiar doi de acum încolo va fi foarte greu sa le obțineți, având în vedere că mari furnizoride material 4K nu există in România).
Nu sunt comentarii

Adauga al tau