Cele mai mari smartphone-uri din lume

nokia lumia 1520

Nu mai este o noutate faptul că lumea cere smartphone-uri cu ecrane din ce în ce mai mari. Au fost realizate foarte multe studii pe acest subiect și absolut fiecare dintre acestea a arătat că smartphone-urile cu ecrane foarte mari sunt foarte populare. Acest lucru vine totuși cu repercusiuni, astfel că prin creare unora dintre cele mai mari smartphone-uri din lume producătorii lovesc indirect în afacerile lor cu tablete. Comparativ cu anii trecuți, vânzările de tablete nu au mai înregistrat aceleași creșteri iar acest trend este de așteptat sa continue și pe viitor.

Ceea ce era considerat cu doi ani în urma un ecran mare acum nu este nimic mai mult decât unul de dimensiune medie. Ceea ce era standard acum puțin timp a ajuns în ziua de astăzi să fie considerat mini. Să vedem deci care sunt cele mai mari smartphone-uri din lume.

Cele mai mari smartphone-uri din lume

Hisense X1: 6.8 inci

hisense x1

Mai mult tabletă decât telefon, Hisense X1 este smartphone-ul cu cel mai mare ecran din lume. Uriașul de 6.8 inci a fost introdus anul acesta la Consumer Electronics Show unde am avut ocazia să aflăm și componentele lui. Printre altele, are un procesor Qualcomm Snapdragon 800, o baterie de 3900 mAh și o camera foto de 13 megapixeli. Sunt multe telefoane de dimensiuni comparabile care nu au astfel de hardware așa că efortul celor de la Hisense este de apreciat. Din păcate, datorită dimensiunii, telefonul nu este foarte practic în viața de zi cu zi.

Sony Xperia Z Ultra: 6,44 inci

sony xperia z ultra

Sony Xperia Z Ultra a fost odată cel mai mare telefon din lume. Situația s-a schimbat intre timp dar Z Ultra  încă mai are eleganța și design-ul excepțional care l-au făcut faimos. Nu este doar unul dintre cele mai mari smartphone-uri din lume ci și unul dintre cele mai puternice. Telefonul vine echipat cu un procesor Snapdragon 800, ecran 1080p, 2 GB RAM și o cameră foto performantă de 8 megapixeli.

Samsung Galaxy Mega 6.3: 6,3 inci

cele mai mari smartphone-uri din lume galaxy mega

La fel ca Sony Xperia Z Ultra, Samsung Galaxy Mega 6.3 a fost și el odată cel mai mare smartphone din lume dar se pare că nici 6.3 inci nu au fost destui pentru a păstra coroana foarte mult timp. Samsung Galaxy Mega 6.3 vine cu un ecran 720p, procesor Snapdragon 400, 1.5 GB RAM și o cameră foto de 8 megapixeli. Datorită ecranului foarte mare și rezoluției relativ mici, calitatea imaginii pe Samsung Galaxy Mega 6.3 are de suferit.

Huawei Ascend Mate 2: 6,1 inci

huawei ascend mate 2 cele mai mari smartphone-uri din lume

Huawei Ascend Mate 2 alături de predecesorul său sunt cele mai mari telefoane pe care le-a scos vreodată compania chinezeasca. Telefonul are un ecran 720p, un procesor Snapdragon 400 mult superior celui pe care îl avea Mate 1, 2 GB de memorie și o cameră de 13 MP. Huawei Ascend Mate 2 are un ecran mai mic decât Galaxy Mega 6.3 însă hardware mai bun, fiind o alegere mult mai inspirată.

Nokia Lumia 1520: 6 inci

nokia lumia 1520

Nokia rămăseseră cu mult în urma celorlalți producători din punct de vedere calitativ. Nokia Lumia 1520, unul dintre cele mai mari smartphone-uri din lume, a anunțat astfel revenirea finlandezilor pe prima scenă. Cu un procesor Snapdragon 800, 2 GB de memorie, ecran 1080p și o baterie de 3400 mAh, telefonul are un hardware mai bun decât majoritatea „phablet”-urilor și a fost unul din modelele de succes ale celor de la Nokia.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau