Tarife Roaming în UE cu 50% mai mici de pe 1 Iulie 2014

Tarife Roaming UE

Comisia Europeană a aprobat o nouă micșorare a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene. Cea mai mare reducere este a prețului pentru trafic de date. Astfel, după noua directivă veți putea descărca date cu 20 cenți/MB față de 40 cenți vechiul tarif. Scopul UE este de a le permite tuturor cetățenilor ce călătoresc în alte țări să consulte hărți, informații locale, să verifice email-ul fără a plăti niște sume uriașe furnizorilor de rețea.

Noile tarife roaming vor fi puse în practică începând cu 1 Iulie. UE a micșorat de asemena și tarifele pentru apeluri primite, efectuate și mesaje scrise, astfel:

Tip de activitate de telefonie mobilă în UE Plafoane 2013 (fără TVA) Plafoane 2014 (fără TVA) Reducere
Efectuarea unui apel 24 de cenți pe minut 19 cenți pe minut 21 %
Primirea unui apel 7 cenți pe minut 5 cenți pe minut 28,5 %
Trimiterea unui SMS 8 cenți 6 cenți 25 %
Descărcarea de date / navigarea pe internet 45 de cenți per MB 20 de cenți per MB 55,5 %

 

CE Roaming mai micPe lângă tarifele reduse, călătorii vor putea de asemena să-și aleagă o ofertă specială pentru traficul de date în roaming de la providerii de telefonie mobilă din Europa, cât și să-și aleagă furnizorul local de rețea.

Pentru viitor, Comisia Europeană plănuiește eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul UE. Motivarea este faptul că într-o uniune cu piață unică nu are sens să existe tarife pentru roaming. Vice-președinta Comisiei Europene, Neelie Kroes, speră ca până la finalul anului tarifele în roaming să fie eliminate.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau