Android Auto este noua interfață pentru mașini de la Google

android auto cover

Google a ajuns în sfârșit și la bordul mașinilor noastre. Ieri, în cadrul Google I/O în San Francisco Google a introdus întregii lumi Android Auto, interfața pentru mașini care va trebui sa concureze cu CarPlay-ul celor de la Apple. Astfel că Android Auto își va face apariția în mașini de la producători precum BMW, Audi, Chevrolet, Renault, Seat, Kia, Fiat și alții, cu toții membrii ai Open Automotive Alliance. Android Auto va funcționa relativ simplu. Conform Google, întreaga interfață ar trebui să fie operată doar prin comenzi vocale odată ce vă conectați fizic telefonul la computerul de bord. Alternativ, puteți folosi touchscreen-ul care va fi prezent pe bordul mașinii sau butoanele plasate pe volan.

Comenzile vocale vor putea fi folosite pentru orice acțiune, de la scrierea unui mesaj, la răspunderea la apeluri sau obținerea de indicații în cazul în care nu cunoașteți zona în care vă aflați. Display-ul va avea la baza lui o bară neagră cu butoane pentru acces rapid la muzică, indicații, telefon și pentru a vedea câtă benzină mai aveți.

android wear screen

Cum funcționează Android Auto?

Odată conectat cu telefonul, Android Auto va afișa cele mai folosite aplicații pe ecran. Google Maps e probabil prima aplicație la care vă gândiți. Cu Android Auto Google Maps va fi mai simplu de folosit ca niciodată. Ca de obicei, veți putea obține indicații folosind doar comenzi vocale. În timpul demonstrației live din San Francisco însă, am putut observa cum sistemul oferea informații în legătură programul de lucru al diferitelor companii.

Google a anunțat de asemenea SDK-ul pentru Android Auto pentru a le permite developerilor să înceapă să muncească la aplicații pentru platforma aceasta. Conform Google, crearea de aplicații pentru Android Auto nu ar trebui sa fie mai grea decât crearea de aplicații pentru platforma Android standard. Mașini cu Android Auto ar putea începe să apară spre finalul anului acesta, Google având în total mai mult de 40 de parteneri.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau