Gear Live, Primul Smartwatch Samsung cu Android Wear

gear live samsung google i o

Știm de ceva timp că cei de la Samsung ar putea lansa primul lor smartwatch cu Android Wear. Dar de curând au apărut zvonuri conform cărora cei de la Samsung ar urma să își prezinte noul Gear Live chiar la Google I/O. Da, Gear Live ar putea fi numele noului gadget de la gigantul coreean. Evenimentul celor de la Google va începe în mai puțin de 6 ore și o asemenea veste este destul să ne facă să fim și mai nerăbdători. Android Wear este sistemul creat de cei de la Google și este gândit să opereze ca o extensie a telefonului, afișând date cât mai utile într-un timp cât mai scurt. Un lucru foarte interesant este că ar urma să fie capabil să ruleze atât pe smartwatch-uri cu formă rotundă cât și pe cele cu formă clasică. Oare va lansa Samsung un smartwatch rotund în stilul Moto 360 sau va păstra forma tipică modelelor mai vechi Gear?

gear live samsung google i o

Samsung Gear Fit a fost declarat cel mai bun dispozitiv mobil la Mobile World Congress 2014.

Specificații Samsung Gear Live

Am avut ocazia să aflăm și presupusele specificații ale viitorului Samsung Gear Live și nu putem spune că suntem impresionați. Smartwatch-ul aparent va avea un ecran AMOLED de 1.63 inci, un procesor de 1.2 GHz, 512 MB RAM și spațiu de stocare a datelor de 4 GB. Acestea vor fi completate de o baterie de 300 mah și conectivitate Bluetooth. De ce zicem că nu suntem impresionați? Pentru simplul motiv că acestea sunt specificațiile Samsung Gear 2. Astfel că Samsung se pare că are de gând să înlocuiască un 2 cu un Live și un sistem de operare Tizen cu unul Android Wear. Pe lângă astea, ar urma să scoată și camera și alte lucruri ce nu sunt compatibile cu Android Wear. Voila! Samsung Gear Live.

Probabil nu vor fi niște schimbări foarte greu de implementat având în vedere că Samsung a mai înlocuit în trecut sistemul de operare Android de pe Galaxy Gear cu unul Tizen ce consumă mai puțină baterie. Până la urmă însă acestea rămân doar niște zvonuri iar unele dintre informațiile apărute s-ar putea dovedi a fi greșite. Google I/O urmează să facă lumină în cazul acesta.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau