Tot ce Trebuie să Știi Despre Android Wear

android wear logo

Google a prezentat ieri la I/O pentru prima oară Android Wear. Sistemul de operare creat special pentru smartwatch-uri va rula în curând pe trei gadget-uri: LG G Watch, Samsung Gear Live și Motorola 360. LG G Watch ($229) și Samsung Gear Live ($199) deja au apărut pe piață, livrările începând pe 7 iulie, iar Moto 360 va fi lansat spre sfârșitul verii. După cum probabil ați aflat deja, G Watch, Gear Live si Moto 360 au forme diferite, primele doua fiind dreptunghiulare iar ultimul rotund. Asta a fost posibil deoarece Android Wear este făcut atât pentru smartwatch-urile rotunde cât și pentru cele dreptunghiulare. Ecranele acestora vor fi permanent deschise. Majoritatea timpului vor fi fi într-un mod pentru economisirea bateriei însă la ridicarea mâinii se vor aprinde complet.

android wear g watch moto 360

Cum va arăta Android Wear?

Ieri în San Francisco David Singleton, director inginerie de proces la Google, a confirmat ca Android Wear va veni cu o multitudine de design-uri la modă din care vom putea alege. Unul din cele mai interesante lucruri la Android Wear este sistemul implementat în legătură cu notificările. Cele care vor apărea pe smartwatch vor fi exacta aceleași de pe telefon, vor avea un fundal elegant iar glisarea cu degetul într-o parte pentru înlăturarea unei notificări va însemna și înlăturarea ei de pe telefon. Google a scos de asemenea și trusa de dezvoltare a programelor (SDK) pentru ca developerii să poate crea aplicații. Acestea se vor instala foarte simplu. Dacă vreți o aplicație pe smartwatch-ul cu Android Wear, pur și simplu o instalați pe telefon iar porțiunea pentru smartwatch se va transfera pe el.

Un smartwatch cu Android Wear va putea arăta, pe lângă notificările de pe telefon, lucruri precum tichete de îmbarcare, adrese, rezervări, programe de lucru, etc. Puteți folosi deja clasica comanda „Ok Google” pentru a va da orice fel de comanda ceasului iar acesta va fi capabil să învețe din comportamentul vostru. Dacă sunteți interesați de Android Wear, atunci trebuie să vă amintim că LG G Watch si Samsung Gear Live deja au fost lansate, Moto 360 urmând sa apară în curând.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau