Amazon anunță astăzi primul smartphone

De 9 luni apar informații în continuu despre viitorul smartphone Amazon. Astăzi însă momentul mult așteptat a sosit iar compania americană își anunță cea mai nou creație. Se știe deja aproape tot în legătură cu acest smartphone mai putin câteva detalii precum numele, prețul sau data la care va fi pus în vânzare. Oare va reuși terminalul acesta sa revoluționeze piața smartphone-urilor și să pună presiune pe Samsung, Apple și restul?

Amazon smartphone pic eyetee

Aparent lucrul la primul smartphone Amazon ar fi început cu mai mult de 5 ani în urma. O prima sursa de inspirație se pare că a fost Wii-ul și felul în care acesta putea fi setat să urmărească mișcarea capului unei persoane. Astfel s-a lucrat în paralel la două telefoane, unul care avea un ecran 3D care nu necesita ochelari și unul cu ecran normal mai ieftin. Pe parcurs s-a auzit din ce în ce mai puțin despre varianta ieftină. Un motiv ar fi probabil și tehnologia revoluționară prezentă pe modelul cu ecran 3D. Însă acesta nu este singurul lucru știut despre telefon, acesta având niște dotări cel putin interesante.

Tehnologia din spatele ecranului 3D (Okao Vision) aparține companiei Omron și se bazează pe montare altor patru camere pe partea frontală a telefonului. Acesta va avea nu mai puțin de 6 camere în total. Cele 4 camere din fiecare colț al parții frontale urmăresc mișcările capului astfel că o persoană poate scrolla spre stânga sau dreapta prin simpla mișcare a capului. Acestea ar fi capabile de asemenea să observe detalii care ar permite identificare sexului sau a rasei însa acestea sunt doar zvonuri pentru moment.

Procesorul de pe primul smartphone Amazon va fi un Qualcomm Snapdragon însă nu se știe exact ce model încă. Telefonul va avea 2 GB de memorie și un ecran 720p de 4.7 inci. Sistemul de operare va fi o adaptare după Android care însă probabil nu va conține toate acele aplicații Google cu care sunteți atât de obișnuiți. Totuși sunt șanse ca unele să rămână în situația în care Amazon nu ar avea un înlocuitor la acest moment. Telefonul va fi lansat în cursul zilei de astăzi în Seattle, moment în care așteptam să aflăm și prețul viitorului telefon.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau