Cele mai ieftine telefoane de top

Telefoane ieftine de top

Smartphone-ul a depășit demult stadiul de moft. 28% dintre români dețineau un smartphone cu nouă luni în urmă iar acum numărul posesorilor ar putea reprezenta mai mult de o treime din populația totală. Sunt deja circa 5 milioane de smartphone-uri în circulație și încă mai este loc de creștere. Însă care este principalul lucru la care se uită românul atunci când își cumpără un telefon inteligent? Prețul? Calitatea? Performanțele? Aparent românii sunt atrași de telefoanele cu un raport calitate/preț foarte bun. Lumea caută telefoane ieftine dar și de calitate. Atunci care sunt cele mai ieftine telefoane de top?

Sunt o mulțime de telefoane în sectorul high-end la momentul acesta pe piața încât este foarte greu să mai distingi între ele și să formezi un criteriu bun de departajare. Așa că am pus cap la cap un top care include cele mai ieftine telefoane care au avut si performante remarcabile. Deși este lider pe piața din România, Samsung nu este prezent aici, topul fiind alcătuit din telefoane de la Nokia, Google (și LG), Motorola și OnePlus.

NOKIA Lumia 925: 1200 RON

Nokia Lumia 925 cele mai ieftine telefoane

 

Nokia s-a axat în ultimul timp pe creare unor terminale care oferă o calitate rezonabila fără a cere un sacrificiu financiar considerabil. Lumia 925 este dovada, un telefon cu un display de 4.5 inci și o densitate de 332 pixeli pe inch, 1 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare. Nu pare mult în comparație cu alți competitori însă telefonul se descurcă excelent grație unui procesor MSM8960 Snapdragon și uneia dintre cele mai bune camere pe un smartphone la ora asta. Are de asemenea și una de 1.3 MP pe față pentru pasionații de video-conversații prin Skype. Are un design plăcut care denotă atenție la detalii. Nokia Lumia 925 vine de asemenea cu sistem de operare Windows Phone 8 care de curând a depășit ca număr de utilizatori în România iOS, sistemul celor de la Apple.

Google Nexus 5: 1300 RON

nexus 5

 

Daca este sa judecam dupa raportul calitate/pret, Google Nexus 5 iese castigator de acum. Nu exista smartphone la fel de scump care sa ofere ce ofera telefonul construit de Google in colaborare cu LG. Ecran 1080p de 4.95 inci (aprox. 445 pixeli pe inci), procesor Qualcomm Snapdragon de 2.3 GHz, 2GB de memorie, 16 GB pentru date, toate aceste la doar 1300 RON. Mai are rost să menționăm faptul că a fost primul telefon dotat cu Android 4.4 KitKat? Totuși are și Nexus 5 punctele lui slabe, dintre care amintim bateria relativ slabă care nu duce mai mult de jumătate de zi cu utilizare normală și lipsa unui slot pentru un card microSD. Dacă ții neapărat sa fii printre primii care primesc update-uri oficiale Android atunci nu ai cum sa dai greș cu Nexus 5.

Moto G: 800 RON

moto g eyetee

Dacă am declarat deja Google Nexus 5 câștigător când vine vorba de raportul calitate/preț, atunci Moto G este cu siguranță principalul lui competitor. De ce am mers pe Nexus 5 și nu pe Moto G? Deoarece diferența de preț dintre cele doua nu justifică și diferență de calitate. Moto G rămâne totuși un telefon excepțional, cel mai bine vândut smartphone din istoria companiei japoneze. Rețeta adoptată, cea a smartphone-urilor ieftine care oferă mai multe lucruri decât te-ai aștepta, pare să fie cea câștigătoare pentru Motorola. La doar 800 RON, Moto G are un ecran 720p de 4.5 inci, 1 GB RAM și 16 GB pentru stocarea datelor.

OnePlus One: 980 RON

oneplus one eyetee

E un motive bun pentru care OnePlus One mai este denumit și „Flagship Killer”. Telefonul celor de la OnePlus oferă același hardware ca principalele telefoane ale celor de la Samsung sau HTC pentru un preț mult mai mic. OnePlus One vine cu un Snapdragon 801, un procesor mai bun ca cel de pe Nexus 5, ecran 1080p, 3GB RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, camera de 13 MP pe fața și 5 MP pe spate și Android 4.4.2. OnePlus One are însă un defect major:  nu prea ai cum să iți comanzi unul. Singurele metode ar fi să cunoști pe cineva care deja a luat unul sau să participi la evenimente ale celor de la OnePlus.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau