Android 5.0 „L”, LG G Watch și Nexus 6: La ce să ne așteptăm de la Google I/O

google i/o sergey brin

Mai sunt doar două zile până când debutează cel mai mare eveniment pentru developeri Google. Pe 25 iunie în San Francisco Google va da startul la cea de-a șaptea ediție a Google I/O și, la fel ca în fiecare an, sunt o mulțime de lucruri pe care așteptăm să le vedem prezentate acolo. Discursul de deschidere va fi ținut de managerul Android, Sundar Pichai, iar absolut toată lumea se așteaptă ca următoare versiune de Android să fie anunțată. Rămâne de văzut totuși dacă această versiune de Android va fi încă un update la KitKat sau va fi mult așteptatul Android 5.0 „L”. Android nu va fi singurul subiect discutat la Google I/O. Google a cumpărat în ultimul timp atâtea companii de robotică încât unii deja se întreabă dacă Google are de gând să devină un Skynet.

Pe lângă robotică, Google s-a orientat și pe alte domenii cum ar fi domotica, achiziționând Nest Labs alături de alte startup-uri mai mici. Atâtea cumpărături însă niciun obiectiv clar definit. Vom vedea oare planurile de viitor la Google I/O? Și care va fi oare soarta Nexus-ului? E din ce în ce mai posibil ca proiectul să fie oprit dar oare sunt șanse să vedem un ultim efort de salvare?

Android 5.0 „L” la Google I/O?

google i/o android

Noul Android e din ce în ce mai aproape, asta e clar. Dar dacă e chiar la două zile distanță de anunțare nu avem cum să știm. Zvonuri în legătură cu următoare versiune a sistemului de operare circulă de ceva timp pe internet deși KitKat a fost lansat doar cu 9 luni în urmă. În condițiile asta la ce să ne așteptăm? Să ne așteptăm la Android 5.0? Lollipop, Licorice, Lime Pie ? Sau să ne așteptăm la un update la Android KitKat?

Ce sa intampla cu Nexus?

Google I/O Nexus logo

Vom avea șansa să vedem vreodată Nexus 6 creat? Sau va fi proiectul celor de la Google oprit definitiv? Nexus ne-a oferit telefoane ultra-performante la prețuri de apoape două ori mai mici decât ale competitorilor de la Samsung, Apple sau HTC. Astăzi puteți găsi un Nexus 5 la aproximativ 1300 RON. 1300 RON pentru un quad-core Snapdragon 800, 2 GB RAM și ecran 1080p. Toate astea alături de ultima versiune Android și update-uri permanente. Deși sunt puține șanse să vedem un telefon Nexus 6 la Google I/O, o știre că proiectul nu va fi închis ar fi destul.

LG G Watch?

google i/o lg g watch

Primul smartwatch cu Android Wear va fi prezent la Google I/O iar unele site-uri deja spun că Google va da modele gratuite de G Watch participanților. Android Wear este noua creație a celor de la Google pentru dispozitivele de purtat și îl vom vedea foarte curând și pe Moto 360 produs de cei de la Motorola. Telefoanele cu Android Wear vor avea ecranul deschis permanent și sistemul este gândit pentru a fi informații cât mai relevante cât mai rapid.

Google Auto Link

La Google I/O vom asista la prezentare noii interfețe de la Google creată special pentru interiorul mașinilor în condițiile în care Apple și-a introdus propria interfață cu ceva timp în urmă.Cu ajutorul ei vă veți putea controla telefonul Android și deși nu veți avea acces la toate funcțiile, tot ceea ce este esențial va fi acolo.

Astea sunt doar câteva din cele mai importante teme ce vor fi abordate la Google I/O. Evenimentul începe poimâine în San Francisco și vă vom ține la curent cu cele mai noi știri de acolo.
Este 1 comentariu

Adauga al tau
  1. Petre

    Sunt curios cu ce sa vina cei de la Apple acum. In momentul acesta particip la un elevator pich pentru urmatorul iWatch. Lume vine cu niste idei foarte faine. #watchthetime


Scrie un comentariu nou