Apple lansează un iMac mai ieftin

iMac nou pret eyetee

Apple lansează un nou model de iMac cu 200 de dolari mai ieftin decât cel ce era înainte cel mai slab model. Astfel Apple pare să continue cu trendul pe care l-a început de curând, acela de a scoate pe piață variante mai ieftine și mai slabe ale produselor lor clasice. Acest lucru s-a întâmplat cu iPhone 5c când s-a lansat varianta de 8 GB și cu toate modele de MacBook Air. Diferența la modele de MacBook Air era că deși prețul a fost redus cu aproape 100 de dolari, performanțele au fost îmbunătățite prin introducerea celor mai noi procesoare Haswell de la Intel. Nu același lucru se poate spune și despre iPhone-ul 5c de 8 GB, unde au scăzut atât prețul (cu aproximativ 50 de euro la abonament) cât și spațiul de stocare a datelor. Noul iMac vine cu schimbări mult mai radicale care te fac să te întrebi totuși: se merită să dai cu 200 de dolari mai puțin?

Pentru un iMac mult mai slab?

În primul rând ar trebui să ne uităm la procesor. Pentru 1099 de dolari acum primești un procesor dual-core Intel Core i5 de 1.4 GHz, 8 GB de memorie internă și un hard drive de 500 GB alături de o placă video Intel HD Graphics 500. Dacă vi se pare destul de atractivă combinația gândiți-vă că ați putea da cu două sute de dolari mai mult și ați avea parte de un procesor quad-core i5 de 2.7 GHz alături de o placă video Intel Iris Pro. Memoria internă ar rămâne la fel, 8 GB, însă ar putea fi extinsă la 16 GB. Spațiul de stocare valabil ar crește la 1 TB cu posibilitatea de a adăuga alți 256 GB SSD. Mai pe scurt: în loc să dați 1099 de dolari pe acest iMac nou, puteți alege să îi cheltuiți pe un model mai bun recondiționat.

Toate reducerile acestea fac parte din strategia celor de la Apple de a fi cât mai competitivi pe o piață în care computerele unor companii precum Lenovo sau HP sunt din ce în ce mai populare. Din punct de vedere financiar poate fi considerată o mișcare inteligentă și sunt șanse mari ca vanzarle de iMac să crească pe termen scurt. Dacă vreți performanță totuși, nu aveți de ce să cumpărați noul iMac.

 
Nu sunt comentarii

Adauga al tau