Android 4.4.4 lansat de Google

Android 4.4.4 kitkat

Nici nu ne-am obișnuit bine cu ultima versiune de Android lansată de cei de la Google că deja avem parte de una nouă. Android 4.4.4 nu vine cu niște modificări foarte importante, fiind un update chiar mai mic decât predecesorul lui. Când Android 4.4.3 a fost lansat, acesta a rezolvat un număr de probleme diferite printre care: întreruperi frecvente ale conexiunii la internet, probleme cu camera, probleme cu Bluetooth-ul, conexiuni automate la rețele Wi-Fi, probleme cu subtitrările și altele. Astfel Android 4.4.3, deși limitat, a înlăturat mai multe bug-uri. Android 4.4.4 însă pare că se adresează în mare parte unei singure probleme legate de securitate. Software-ul a început să fie livrat către toți posesorii de gadget-uri Nexus 5 iar Google a postat deja fișierele „factory image” pe internet.

Android 4.4.4 kitkat google nexus 5 eyetee

Google Nexus 5 este deocamdată singurul care își face update automat.

Ce rezolvă Android 4.4.4?

Conform numeroaselor fișiere care circulă pe internet acum, majoritatea schimbărilor sunt legate de o problemă de securitate a Open SSL. Problema respectivă este cunoscută drept CVE-2014-0224 și ar putea duce la un atac de genul „man in the middle”. Este diferită totuși de Heartbleed, care a fost rezolvat odată cu update-ul la Android 4.4.3. Android 4.4.4 nu este următoarea variantă de Android pe care mulți deja o așteaptă datorită presupusului „Kill switch” care va fi încorporat în sistem și înlocuirii Dalvik cu ART.

Deocamdată singurele terminale care au „factory image” sunt Nexus 4 ,5, 7 și 10. Instalarea prin factory image este mai complicată și necesită cunoștințe în plus așa că puteți aștepta până când sistemul își face update automat. Singurul care își face update automat deocamdată este Google Nexus 5.

Per total, este o versiune care nu va aduce schimbări vizibile în felul în care arată sau se comportă sistemul însă vi-l face mai puțin vulnerabil la atacuri. Așa că dacă aveți un Nexus 5 așteptați-va că zilele acesta să începeți să primiți update-ul oficial iar dacă aveți un alt model Nexus puteți face update-ul folosind „factory image” de aici.

 
Nu sunt comentarii

Adauga al tau