Cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate

cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate cover

Părerile sunt împărțite și în ziua de azi în legătură cu impactul radiațiilor emise de telefon asupra noastră. În timp ce unii afirmă că acestea nu au absolut niciun efect asupra sănătății noastre, alții afirmă că acestea sunt responsabile de numeroase boli și afecțiuni cauzate unor diverse organe. Studii recente totuși par să îi avantajeze pe cei care afirmă că telefoanele sunt inofensive, acestea demonstrând că până și cele considerate cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate nu au nicio legătură cu boli precum cancerul.

Un astfel de studiu a fost desfășurat în Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda pe o perioadă de 20 de ani. Au fost selectate acestea patru deoarece țările nordice au adoptat telefoanele mobile cu mult înaintea altor țări precum Statele Unite sau Marea Britanie. Au fost monitorizate telefoanele cu cele mai mari niveluri de radiații, telefoanele cu nivel mediu de radiații și telefoanele cu niveluri mici de radiații. În 20 de ani nu s-a putut observa nicio corelare între tumori și telefoane , spre ușurarea multora dintre noi însă nimeni nu poate nega existența acestor radiații.

Și care sunt până la urmă telefoanele cu cele mai mari radiații? Care modele sunt considerate de unii a fi cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate pentru sănătatea dumneavoastră? Vă vom prezenta primele 5 poziții care se apropie cel mai mult de un nivel SAR (din engl. Specific Absorption  Rate) sau o rată de absorbție specifică de 1.6 wați pe kg absorbiți, limita maximă acceptată în majoritatea țărilor dezvoltate din afara Uniunii Europene. În interiorul Uniunii Europene limita este chiar și mai mare, 2 wați pe kg.

Cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate

Locul 5: Kyocera Hydro XTRM – Nivel SAR de 1.44

kyocera hydro xtrm 1

Kyocera Hydro XTRM, după cum indică și numele, este un telefon rezistent la apă așa că nu va trebui să vă faceți griji din acest punct de vedere. Însă ceea ce nu vi se spune este că Hydro XTRM este printre telefoanele cu cel mai ridicat nivel de radiații. Cu un nivel SAR de 1.44, Kyocera Hydro XTRM se apropie mult de limita de 1.6 și ocupă locul 5 pe lista cu cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate.

Locul 4: Kyocera Kona – Nivel SAR de 1.45

kyocera kona cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate cover

Cu un nivel SAR cu 0.01 peste Hydro XTRM, Kyocera Kona este și el printre cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate. Kyocera Kona este de asemenea singurul telefon din această listă care nu este un smartphone.

Locul 3: Kyocera Hydro Edge – Nivel SAR de 1.48

cele mai dăunătoare telefoane pentru sănătate kyocera hydro edge

Kyocera continuă în încercarea lor de a se apropia cât mai mult posibil de limita maximă acceptată și ne aduce de data aceasta Hydro Edge. Hydro Edge este cel mai sus poziționat model de la Kyocera când luăm în considerare telefoanele cu cele mai mari niveluri de radiații, aceștia neputând concura cu cei 3 mari ai radiațiilor.

Locul 2: Huawei Vitria și Alcatel One Touch Evolve – Nivel SAR de 1.49

huawei alcatel 1

Huawei și Alcatel au onoarea de a ne prezenta ocupanții locului doi în topul celor mai dăunătoare telefoane. Ambele modele, Huawei Vitria și Alcatel One Touch Evolve se bucură de un nivel SAR de 1.49 însă acest fapt este oarecum de înțeles, acestea nefiind telefoane foarte performante. Nu același lucru se poate spune despre următoarele modele.

Locul 1: Motorola Droid Maxx și Motorola Droid Ultra – Nivel SAR de 1.54

motorola droid

Locul 1 revine celor de la Motorola grație celor două telefoane ale lor, Motorola Droid Maxx si Motorola Droid Ultra. Nivelul SAR al acestora de 1.54 reprezintă distanța cea mai mică la care a reușit un telefon din comerț până acum să se apropie de limită fără a fi retras. Motorla Droid Maxx și Motorola Droid Ultra se bucură de specificații foarte bune și, dacă ne luăm dupa nivelul SAR, de semnal foarte bun.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau