Google Conectează Search cu Aplicațiile de Muzică

google conecteaza Search cu aplicatiile de muzica

Una dintre principalele ținte ale Google in ultimul timp a fost sa lege serviciul sau Google Search cu diversele aplicații folosite de oameni. Ultima lor realizare se potrivește perfect cu agenda in sensul ca acum Google conectează Search cu aplicațiile de muzică. Dar cum funcționează mai exact sistemul? În primul rând trebuie să cauți numele unui artist pe Google Search iar după aceea pe lângă rezultate îți vor apărea și opțiunile de a asculta melodiile acestuia în aplicația sau aplicațiile pe care le folosești. Puteți asculta după aceea melodiile artistului prin intermediul aplicației deja instalate pe telefon însa este cu siguranță o adiție importantă pentru Google având în vedere c vor să își facă aplicația mult mai conectată cu lumea aplicațiilor în general. Printre aplicațiile care sunt listate în opțiuni se numără desigur Youtube și Google Play Music dar și TuneIn, Rdio, Spotify și iHeartRadio.

google conecteaza Search cu aplicatiile de muzica aplicatii

De parcă Google nu ar fi avut deja destul trafic, aceștia încearcă prin această metodă să redirecționeze parte din traficul pierdut înapoi pe Google search. Ideea este că aplicațiile de muzică au luat mult din traficul legat de muzică de pe Google. Un motiv este și faptul că au devenit din ce în ce mai eficiente. Mulți oameni când încearcă să găsească un artist nou sau să asculte ultimele melodii ale artistului lor preferat preferă sa folosească o aplicație specială pentru asta. Acum Google le dă posibilitatea de a folosi motorul lor performant de căutare cu posibilitatea de a fi redirecționați ulterior.

Cu siguranță nu este nici prima nici ultima oară când Google face așa ceva. Până acum gigantul american a mai lucrat cu companii din diferite alte domenii în încercarea de a capta din ce in ce mai mult din trafic. Astfel au ajuns să lucreze cu o grămadă de developeri pentru a lega Google Search de aplicații specializate pe teme precum știri, călătorii, restaurante, hoteluri, poze, etc. Pe viitor s-ar putea chiar să vedem și reclame cu link-uri de download către diverse aplicații. Între timp puteți încerca Google search pentru a vă găsi melodiile preferate. Vă ajută dacă Google conectează Search cu aplicațiile de muzică?
Nu sunt comentarii

Adauga al tau