Samsung a anunțat oficial Gear S, un smartwatch cu ecran curbat

samsung gear s cover

Cu siguranță ne aflăm într-o perioadă în care marii producători tind să producă smartwatch-uri cu ecran de formă rotundă. Motorola și-a anunțat demult intenția de a face asta iar modelul lor va fi scos în curând pe piață, LG a făcut-o foarte de curând și există chiar și zvonuri care spun că Samsung ar urma să scoată pe piață în curând un smartwatch rotund. Până la lansarea unui model rotund însă, Samsung a decis să continue seria Gear cu încă un dispozitiv, Samsung Gear S, unul care aduce niște îmbunătățiri majore. Cea mai importantă dintre acestea este 3G-ul. Ce problemă rezolvă? Simplu spus, nu mai trebuie să țineți telefonul aproape de Samsung Gear S pentru a se realiza o conexiune Bluetooth.

Vezi aici oferte de pret pentru smartwatch-uri si accesorii.

samsung gear s 1

Astfel că Samsung Gear S este smartwatch-ul produs de companie sud-coreeană care se apropie cel mai mult de a fi standalone (sau de sine stătător, după cum vreți). Primul lucru ce se poate observa la noul Samsung Gear S este ecranul curbat Super AMOLED de 2 inci care seamănă foarte mult cu cel de pe Samsung Gear Fit. Dacă vă amintiți, Samsung Gear Fit a fost declarat cel mai bun dispozitiv mobil la Mobile World Conference anul acesta și nu în puțină măsură datorită design-ului. În Gear S Samsung combină elemente din acest design cu niște componente mai performante și rezultatele par fi satisfăcătoare până acum.

samsung gear s 2

Pe lângă forma ecranului, o altă caracteristică importantă este sistemul de operare Tizen, creație proprie Samsung care deja poate fi găsit pe majoritatea smartwatch-urilor produse de ei. În termeni de conectivitatea, pe lângă 3G-ul deja menționat, Samsung Gear S va avea și Bluetooth și Wi-Fi iar procesorul va fi unul de 1 GHz. Bateria de 300 mAh, deși nu impresionantă la prima vedere, ar trebui să dureze aproximativ o zi în condiții de utilizare normală. Samsung Gear S va beneficia și de o multitudine de senzori: barometru, busolă, GPS, un monitor pentru ritmul cardiac și chiar unul pentru razele ultraviolete. Aplicațiile S Health și Nike+ vor veni preinstalate așa că Samsung Gear S se poziționează undeva între Gear Fit și Gear 2.

samsung gear s 3

Samsung Gear Circle

Alături de Gear S a fost lansat și Gear Circle, un dispozitiv wireless cu Bluetooth pe care îl puteți folosi pentru a asculta muzică. Când nu îl folosiți se poate prinde în jurul gâtului precum un colier și va vibra pentru a semnala apelurile primite. Atât Samsung Gear S cât și Gear Circle vor fi disponibile din octombrie însă nu a fost anunțat prețul. Credeți că Samsung Gear S va avea mai mult succes decât predecesorii săi?

 
Nu sunt comentarii

Adauga al tau