Singurul bancomat Bitcoin din Romania a fost la IMWorld 2014

bitcoin romania

Au fost foarte multe standuri interesante la IMWorld 2014. Samsung, Lenovo, Xerox au standuri interesante, am văzut creioane și imprimante 3D, Google Glass și iPhone 6, chiar și Galaxy Alpha până la urmă însă mai mult ne-a fascinat prezența singurului bancomat Bitcoin din România la acest moment. Acest bancomat este, conform, celor de la Bitcoin România (cei în standul căror se afla aparatul), singurul de acest fel din Europa continentală. România se regăsește astfel într-o compania selectă, alături de Franța, Anglia, Germania și alte țări cu economii mult mai puternice decât a noastră. Bancomatul , denumit Robocoin,în mod normal se află localizat în zona Piața Unirii, relativ aproape de magazinul Cocor.

IMAG0343

Ce poți face cu Robocoin?

Poți retrage Bitcoin în moneda națională și poți de asemenea depune bani pentru a îi converti în Bitcoin. Procesul este relativ simplu. Cumpărarea Bitcoin înseamnă practic convertirea leilor în monedă digitală care poate fi folosită după aceea la tranzacțiile dumneavoastră. Mai întâi te autentifici folosind codul codul portofelului digital. Acesta poate fi un cod QR pe hârtie sau unul afișat de aplicația mobilă. După ce te autentifici vei observa că ai 3 opțiuni: Sell, Buy și Redeem Ticket. Pentru a cumpăra selectezi buy, introduci valoarea în lei pe care vrei să o convertești în Bitcoin, depui banii și gata. Bancomatul Bitcoin îți afișează permanent cursul monedei iar înainte de conversie îți afișează cu cât este echivalentă suma ta în monede digitale.

Deocamdată bancomatul Robocoin de la unirii este singurul din România însă cei de la Bitcoin România au de gând să se extindă în viitor și în alte orașe din țară precum Timișoara sau Cluj. Conform lor, un nou bancomat va fi instalat în București în săptămânile următoare, cel mai probabil într-un mall. România a fost una dintre țările în care au Bitcoin și-a găsit o grămadă de adepți însă viitorul este încă incert. În condițiile actuale este aproape sigur că guvernul va încerca pe viitor să exercite mai mut control asupra industriei și va fi interesant de urmărit cum vor face față Bitcoin România și ceilalți din industrie.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau