IT’S TIME. Tot ce trebuie să știi despre Moto 360

moto 360 gif 1

Mult așteptatul dispozitiv de la Motorola, smartwatch-ul despre care s-a vorbit atât de mult în ultimele luni a fost în sfârșit lansat. Și nu nu mai că a fost lansat, este și disponibil deja în magazine din 5 septembrie 2014. Dar ce a făcut Motorola de a reușit să creeze un așa entuziasm în jurul unui smartwatch? În primul rând, nu a încercat să revoluționeze nimic. Nu a încercat să creeze o nouă categorie de produse. Japonezii au realizat că nu ar fi loc de un asemenea lucru și au pornit în schimb de la o idee foarte simplă: un smarwatch ar trebui să fie, înainte de toate, un ceas. De la o idee atât de banală a luat naștere ceea ce probabil a fost cel mai așteptat smartwatch de până acum.

Vezi aici oferte de pret pentru smartwatch-uri si accesorii.

Motorola a reușit unde toți ceilalți au dat greș până acum

Motorola a reușit unde toți ceilalți au dat greș până acum. Samsung Galaxy Gear, Samsung Gear 2, Samsung Gear Live, Gear S, LG G Watch (și lista poate continua), toate erau niște dispozitive de care nu puteai să te atașezi (emoțional) absolut deloc. Nu inspirau niciun sentiment, nu aveau personalitate și parcă încercau prea mult să iasă în evidență prin niște lucruri pe care prea puțini dintre noi puneam preț (cine are nevoie de o cameră foto pe ceas?). Motorola a făcut pur și simplu un ceas și a încercat să păstreze astfel elementele caracteristice unui ceas. Forma rotundă, sistemul de prindere a curelei, materialul din care este făcută cureaua (piele), cu toate sunt elemente împrumutate de Moto 360.

moto 360 gif 1

Dacă este un lucru care poate fi spus împotriva design-ului lui Moto 360, acea ar putea fi că este un pic pre gros pentru un smartwatch însă majoritatea nici măcar nu vor observa acest lucru. Motorola Moto 360 are un ecran rotund de 1.65 pe care vor apărea toate notificațiile voastre. Nu este un ecran perfect rotund însă, partea inferioară făcută din plastic fiind menită să adăpostească senzorii și alte componente. Rezoluția de 320 x 290 de pixeli a display-ului însemnă că în anumite momente veți distinge pixeli individuali.

moto 360 gif 2

Ceva ce iese în evidență este Android Wear. Mai exact, faptul că nu a fost conceput special pentru dispozitive rotunde. Rulând prin diverse opțiuni veți vedea cum anumite colțuri ale pozelor sau chiar cuvine întregi din titluri sunt tăiate din imagine. Aceasta are mai mult de a face cu cei de la Google, ei fiind cei care au creat Android Wear. Din punct de vedere al software-ului, nu sunt mari diferențe între Moto 360 și rivalii lui. Face în mare parte aceleași lucruri ca aceștia și suferă de pe urma aceleiași lipse de aplicații. În esență, Moto 360 este pur și simplu Android Wear într-un alt ambalaj, unul mult mai atrăgător. Și acesta este un lucru decisiv, având în vedere că este un ceas iar capitolul aspect se bucură de o importanță aparte.

Moto 360 1

Conform celor de la Motorola, bateria ar trebui să reziste aproximativ o zi în condiții de utilizare normală dar deocamdată nu reușește să ducă mai mult de 12 ore după care este necesară o reîncărcare la dock-ul wireless care vine la pachet cu dispozitivul. Pe viitor este probabil să vedem multe îmbunătățiri aduse lui Moto 360. Curelele de metal sunt deja disponibile pentru amatori și sperăm că o baterie mai performantă este următorul upgrade pe lista companiei japoneze.

Per total, Moto 360 este cel mai bun smartwatch de pe piață la această oră. Din punct de vedere al software-ului este aproape similar cu ceilalți, ca hardware nu aduce nimic nou însă aspectul este net superior oricărui alt dispozitiv. Dacă aveți 249 de dolari pe care îi puteți da pe un smartwatch, atunci nu există o alegere mai bună acum decât Moto 360.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau