Top 5 Telefoane cu Cele mai Bune Camere Foto

telefoane cu cele mai bune camere foto cover

Unul dintre principalele lucruri la care cu toții ne uităm atunci când ne cumpărăm un smartphone nou este camera acestuia. Mai exact, majoritatea ne uităm la câți megapixeli are camera. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine, însă numărul de megapixeli nu este singurul criteriu după care ar trebui să judecăm camera. Defapt, avem motive să credem ca nu este nici măcar cel mai potrivit criteriu, având în vedere că sunt modele foarte cunoscute care au camere cu mai puțini megapixeli decât ne-am aștepta. Dacă ne uităm la HTC One M8 care are două camere foto pe spate de câte 4 MP vom vedea că este capabil să facă poze aproape la fel de bune ca celelalte smartphone-uri premium deși nu se va clasa printre cele mai bune.Atunci ce telefoane putem include într-un top 5 cu telefoane cu cele mai bune camere foto?

Am judecat camerele telefoanelor în funcție de mai multe criterii. Pe lângă numărul de megapixeli, am luat în considerare toate modurile în care puteți filma, diferitele opțiuni și nivelul de dificultate. Telefonul câștigător a punctat bine la toate aceste capitole și mai ales la nivelul de dificultate, realizarea unei poze reușite fiind extrem de ușoară. Să vedem deci care sunt aceste telefoane cu cele mai bune camere foto.

Telefoane cu Cele mai Bune Camere Foto

Locul 5: Nokia 808 Pureview

nokia 808 pureview

Nokia 808 PureView are o cameră de 41 de megapixeli. 41 MP sunt destui cât sa faci poze la rezoluții incredibile iar pe lângă aceasta, telefonul vine cu o gamă variată de opțiuni pentru a edita pozele. Veți putea face un zoom enorm pe pozele realizate cu acest telefon iar imaginile vor păstra un nivel al detaliului aproape de neegalat. Nokia PureView din păcate este mai dificil de utilizat decât alte smartphone-uri și nici la capitolul hardware nu stă foarte bine.

Samsung Galaxy S5

safety assistance galaxy s5

Samsung Galaxy S5 avea la momentul lansării cea mai bună cameră dintre toate smartphone-urile Samsung. La 16 MP și cu un autofocus extrem de rapid (0.3 secunde), camera a fost unul dintre elementele pe baza cărora cei de la Samsung și-au promovat noul telefon. Camera beneficiază de o multitudine de moduri în care puteți poza sau filma, printre care și unul care vă permite să creați animații GIF. Pe cât de bună este camera de pe Galaxy S5, are și ea anumite probleme precum autofocusul care uneori da greș sau timpul foarte mare de încărcare a aplicației în sine.

Sony Xperia Z2

cele mai frumoase smartphone-uri sony xperia x2

Cu 20.7 MP, Sony Xperia Z2 este unul dintre acele telefoane cu cele mai bune camere foto când vine vorba de fotografii făcute în condiții de luminozitate slabă. Se descurcă mai bine chiar și decât HTC One M8 și iPhone 5S în acele condiții. Sony Xperia Z2 are un senzor Exmor RS care ajută la reducerea „zgomotului digital” și se descurcă foarte bine în lumina puternica. Dintre toate modurile, modul macro este de departe cel mai interesant. El vă permite să vă apropiați foarte mult de un obiect pentru a-l fotografia cât mai bine.

Nokia Lumia 1020

top 5 telefoane cu cele mai bune camere foto nokia lumia

Odată cu lansarea Nokia Lumia 1020, compania finlandeză a creat un telefon care combină zoom-ul de pe Nokia 808 PureView cu stabilizarea optică introdusă odată cu Nokia 920. Telefonul este capabil să facă poze superbe pe orice fel de vreme iar nivelul de detaliu este cu multe peste ceea ce poate oferi orice altceva. Însă Lumia 1020 este aproape o cameră cu un telefon (ca și Samsung Galaxy S4 Zoom). Nu este telefonul ideal capabil să facă poze perfecte la orice moment și foarte ușor de folosit. Acel titlu îi revine (deloc surprinzător) lui…

iPhone 5S

apple iphone telefone cu cele mai bune camere foto iphone

De ce iPhone 5S are cea ma bună cameră dintre toate telefoanele? Deoarece face, per total, cele mai bune poze, de o claritate care nu rivalizează decât cu telefoane precum Samsung Galaxy K Zoom. Deoarece cei de la Apple au reușit să îmbunătățească deja excelenta camera foto de pe iPhone 5 mărind senzorul pentru a permite captarea unei cantități mai mari de lumina. Dar mai ales, pentru că este extrem de practică iar dacă vreți un telefon cu o cameră foto gata oricând să imortalizeze un moment special atunci iPhone 5S este telefonul perfect pentru dumneavoastră.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau