Vânzările de Xbox One Cresc Odată cu Lansarea Variantei Fără Kinect

xbox one cover

Microsoft s-a bucurat de aproape un deceniu de dominație categorică în termeni de console pentru jocuri. Ani de zile Xbox 360 a câștigat bătălie după bătălie în fața PS3 ajungând până la urmă să câștige și războiul și devenind consola cea mai populară din generația ei. Dar vremurile acelea au trecut. Sony și-a reînnoit forțele și aruncă iar în luptă ce are mai bun. Și câștigă. Până de curând, aproape lună de lună, PlayStation 4 mătura pe jos cu Xbox One în materie de vânzări, fiind foarte aproape să aibă vânzări duble față de perla celor de la Microsoft. Sunt multe motive pentru care Xbox One se descurca atât de prost. Ca să eliminăm din start orice neînțelegere, calitatea video nu este unul dintre acestea. Jocurile se văd la fel de bine pe Xbox One ca și pe PlayStation 4. Problemele lui Xbox One au fost până acum unele mult mai complexe.

ps4 xbox one 1

Xbox One +/- Kinect

Kinect a fost și înger și demon pentru Microsoft. A fost lansat cu surle și trâmbițe, odată cu el anunțându-se o nouă eră în care jocurile vor deveni mult mai interactive. Totul părea fantastic pana când lumea a început să-și dea seama că de fapt Kinect nu era chiar așa de practic. Mai mult decât atât, Microsoft a făcut niște anunțuri conform cărora Kinect ar trebui să stea deschis permanent pentru a oferi experiența oprtimă, anunțuri care au dat naștere la tot felul de teorii ale conspirației. Acesta a fost inclus totuși în Xbox One , la început neputând să vă achiziționați o consolă fără el, iar Xbox One a fost scos pe piață la un preț care depășea pe cel al PlayStation 4 cu aproximativ 140 de dolari. Kinect era văzut drept principalul vinovat pentru această diferență iar PS 4 a început sa câștige teren. Mai mult decât atât, a fost descoperit de curând ca procesorul grafic de pe Xbox One oferă performanțe cu 10% mai bune fără Kinect.

ps4 xbox one 2

Dar nu numai Kinect este responsabil aici. Marketing-ul a jucat un rol colosal iar Sony pur și simplu a cheltuit mai mult și mai inteligent decât Microsoft. Trebuie menționat și faptul că Sony oferă o platforma de integrare socială mult mai bună decât Xbox. Microsoft a fost nevoit să ia măsuri drastice.

Văzându-se nevoiți să facă niște schimbări majore, cei de la Microsoft au eliminat Kinect, au redus prețul cu 100 de dolari și au îmbunătățit astfel, cel putin teoretic, performanțele Xbox One. Și asta s-a văzut și în vânzări. După luni de zile, consola de la Microsoft începe să își revină iar în ultima săptămână, conform VGChartz,  au fost vândute aparent 71.311 Xbox One și 98.450 PS 4. Asta ar însemna o creștere de 14% pentru Microsoft și o scădere de 1% pentru Sony. Mai este totuși mult până când Microsoft să înceapă să se gândească la a ajunge din urma Sony. Asta dacă nu cumva Sony a câștigat deja războiul. Rămâne de văzut dacă Xbox One mai poate echilibra balanța.
Nu sunt comentarii

Adauga al tau