Asus ZenWatch este probabil cel mai elegant smartwatch de pe piață

Asus zenwatch 2

Am vorbit deja ieri despre ZenWatch ca fiind unul dintre cele mai așteptate dispozitive ce vor fi lansate în cadrul IFA 2014, eveniment ce are loc zilele acestea în capitala germană, Berlin. La prima vedere, nu ați zice că Asus este compania în cea mai bună poziție să revoluționeze piața smartwatch-urilor însă ZenWatch reprezintă un efort cu adevărat admirabil din partea uriașului taiwanez iar în rândurile următoare vă vom și explica de ce.

Vezi aici oferte de pret pentru smartwatch-uri si accesorii.

Asus ZenWatch are un design superior oricărui smartwatch…

lansat până acum, desigur. Zicem acest lucru deoarece ne așteptăm ca Moto 360 să fie cel puțin la fel de bun, având în vedere toată agitația care a fost provocată în jurul gadget-ului celor de la Motorola. Fața ceasului din oțel inoxidabil cu margini curbate insuflă eleganță iar curelele acestuia sunt realizate din piele autentică. Până și felul în care acestea se leagă de dispozitiv are un aspect retro. Plusând la capitolul eleganță încă o dată, cureaua are și un sistem rapid de desfacere care s-ar putea dovedi foarte util în unele situații.

Asus zenwatch 1

Asus ZenWatch are un display de 1.63 inci, aproximativ aceeași dimensiune ca a lui Samsung Gear 2, iar acesta suportă o rezoluție de 320 x 320 de pixeli. Din fericire, nu va trebui să faceți eforturi foarte mari pentru a-l feri de apă datorită certificării IP55, certificare ce atestă faptul că poate rezista, de exemplu, unei ploi.

Ca hardware, noul smartwatch al celor de la Asus are un procesor Qualcomm Snapdragon 400, 512 MB RAM și 4 GB spațiu intern de stocare a datelor. Printre multitudinea de senzori întâlnită pe ZenWatch se găsesc un monitor cardiac și un pedometru.

Asus zenwatch 3

ZenWatch rulează Android Wear și merge cu orice dispozitiv care are o versiune de la 4.3 în sus. Până la acest moment nu sunt o grămadă de aplicații pentru Android Wear, însă ZenWatch vine cu niște artificii proprii. Dacă se întâmplă să aveți și un smartwatch Asus, atunci puteți lansa o aplicație (setată dinainte de voi) atingând de două ori fața ceasului. De asemenea, dacă ceasul este în apropiere telefonului, nu va trebui să introduceți codul de deblocare de fiecare dat când deschideți telefonul.

În Europa, Asus ZenWatch va costa aproximatic 199 de euro și este probabil să îl vedem în magazine până la sărbători. ZenWatch este un smartwatch care nu este cu nimic sub competitori precum Gear sau G Watch însă nici nu aduce un mare plus. Odată cu apariția mai multor aplicații pentru Android Wear totuși, lucrurile s-ar putea schimba. Ce părere aveți despre acest nou dispozitiv? Ați include și un Samsung ZenWatch pe lista de cumpărături pentru Crăciun?
Nu sunt comentarii

Adauga al tau