Cum să mărești spațiul de stocare pe telefon

cum să mărești spațiul de stocare pe telefon

Tocmai ți-ai cumpărat un telefon nou cu 16 GB spațiu de stocare și ești nerăbdător sa îl umpli cu fotografii, muzică, filme și aplicații de toate felurile. 16 GB ar trebui sa fie destul, nu-i așa? Faci poze cu camera ta de 16 megapixeli, înregistrezi toate momentele importante pentru tine iar peste două săptămâni observi că nu mai ai destul spațiu pe telefon. Cum se poate ca 16 GB să se fi ocupat atât de repede? Și cum faci să mărești spațiul de stocare pe telefon? Problema spațiului de stocare este una recurentă la smartphone-uri. În ciuda faptului că performanțele lor cresc considerabil de la an la an, nu același lucru se întâmplă și cu spațiul de stocare. În articolul acesta iți vom arăta metode prin care vei reuși să mărești spațiul de stocare pe telefon.

Cum să mărești spațiul de stocare pe telefon

1. Card microSD

cum să mărești spațiul de stocare pe telefon Un card microSD este cea mai simplă metodă de a obține câțiva GB în plus fără mari eforturi și fără a renunța la conținutul tău. Un card de 64 GB microSD poate fi cumpărat pentru aproximativ 180 de lei (chiar și mai putin dacă stați să căutați mai mult). După ce inserați cardul în telefon nu trebuie decât să umblați la setări și să menționați ce conținut vreți să fie salvat pe card. Singura problemă ar fi aceea că nu toate telefoanele cu Android au slot microSD așa că aceasta nu este o soluție universal valabilă.

2. Salvarea conținutului in Cloud

cum să mărești spațiul de stocare pe telefon O altă soluție ca să mărești spațiul de stocare pe telefon este salvare conținutului în Cloud. Puteti folosi o aplicație care să vă salveze documentele direct în Cloud sau puteți folosi unul dintre numeroșii furnizori de astfel de servicii de pe piață. Aplicații precum Dropbox permit ca pozele tale să fie salvate direct în Cloud, singurul lucru pe care tu va trebui să-l faci după aceea fiind ștergerea pozelor din telefon. Problema cu salvarea în Cloud ar fi că elementele mai mari, cum ar fi video-urile, s-ar putea dovedi mai greu de accesat direct de pe telefon. Asta ca să nu mai menționăm și hackerii, o amenințare constantă.

3. Ștergerea aplicațiilor nefolosite

Dacă ai un telefon relativ vechi atunci mai mult ca sigur ai instalat și câteva aplicații pe care nu le mai folosești la ora aceasta. Poți șterge aplicațiile acestea și vei reuși să mărești spațiul de stocare pe telefon. Aplicațiile pre-instalate, majoritatea dintre ele fiind inutile, ar trebui de asemenea șterse.

4. Ștergerea datelor stocate de aplicații

Multe dintre aplicații stochează cantități importante de date care se acumulează în timp. Ca să mărești spațiul de stocare pe telefon poți șterge aceste date însă trebuie să ții cont de aplicație. Dacă ștergi datele jocului tău preferat riști să pierzi tot ceea ce ai obținut până la momentul respectiv jucându-l, inclusiv profilurile. Din această cauză, cel mai sigur lucru este să vă mențineți la ștergerea datelor din Google Maps, Facebook și browserul de internet.

5. Cumpărarea unui hard-disk wireless

kingston wi drive seagate wireless plus cum să mărești spațiul de stocare pe telefon Un hard disk wireless îți va permite să eliberezi niște spațiu pe telefonul tău însă nu este chiar cea mai ieftină dintre soluții. Un Wi-Drive de la Kingston de 64 GB v-ar costa in jur de 350 de lei în timp ce un Wireless Plus de la Seagate de 1 TB v-ar duce undeva la 750 de lei însă v-ar oferi infinit mai mult spațiu. Acestea au fost 5 dintre cele mai bune  metode care te vor ajuta să mărești spațiul de stocare pe telefon. Care ți se pare cea mai potrivită pentru telefonul tău?
Nu sunt comentarii

Adauga al tau